Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Kepez’in Genç Yeteneklerinden Uluslararası Konser

Kepez’in Genç Yeteneklerinden Uluslararası Konser

Türkiye’nin ilk çocuk orkestrası olarak kurulan ve pek konserle adından söz ettiren Antalya Kepez Çocuk Senfoni Orkestrası, Burdur’da bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Genç Yetenekler Klasik Müzik Festivali’nde konser verdi.

Yaşları 4 ile 14 arasında değişen çocuklardan oluşan ve Türkiye’nin ilk çocuk orkestrası olarak kurulan Antalya Kepez Çocuk Senfoni Orkestrası, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından düzenlenen 5'inci Uluslararası Genç Yetenekler Klasik Müzik Festivali kapsamında MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda konser verdi.

Daha önce sergiledikleri çok sesli konserler ile alkış toplayan orkestra, uluslararası bir etkinlikte yer aldı. Yaş grubunun küçüklüğü nedeniyle Türkiye’de ilk ve tek olan Kepez Belediyesi Antalya Çocuk Senfoni Orkestrası’nın festivalin açılışında verdiği konser, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Burdur’da bu yıl 5’incisi düzenlenen ve 274 genç yeteneğin sahne aldığı festivalin en küçük üyeleri olan Antalya Kepez Çocuk Senfoni Orkestrası’nın müzisyenleri, uluslararası düzeyde gerçekleşen bir festivalde yer alarak Kepez’in adını sanat alanında ileriye taşıdı.

Çoğunluğunu Kepez ilçesinde ikamet eden çocukların oluşturduğu orkestra, daha önce de birçok özel etkinlikte konser vererek yoğun ilgi görmüştü.

Her alanda olduğu gibi kültür ve sanata da büyük yatırımlar yaptıklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Belediyesi bünyesinde oluşturulan ve muhteşem konserleriyle adından sıkça söz ettiren Antalya Kepez Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası’yla gurur duyduklarını ifade etti.

Antalyalı diğer çocuklara güzel bir örnek olduklarını anlatan Tütüncü, genç müzisyenlere bundan sonraki etkinliklerde de başarılar diledi.

yukarı çık
0
Paylaşım