Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Kepez’den ‘Popstar’ Tadında Yarışma

Kepez’den ‘Popstar’ Tadında Yarışma

Kepez Belediyesi, liseler arasında bu yıl 2.’sini düzenlediği ve finali “Popstar” heyecanında geçen müzik ödülleri yarışması ile genç yetenekleri ödüllendirdi. Kepez Belediyesi 2. Müzik Ödülleri’nde 13 lise, Türk müziğinin efsane ismi Barış Manço’nun hafızalardan silinmeyen eserleriyle yarıştı.

5 merkez ilçedeki liselere yönelik düzenlenen müzik ödülleri yarışmasının bu yılki teması Anadolu Rock Müziği’nin kurucularından Barış Manço oldu.

Kepez Belediyesi 2. Müzik Ödülleri yarışmasına 5 merkez ilçedeki liselerden 140 öğrenci başvurdu. Ön eleme ve yarı finalden sonra 13 öğrenci finale adını yazdırdı.

Yarışma çok beğenildi

Kepez 2. Müzik Ödülleri’nin finali, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü eşi Dr Ayşe Tütüncü’nün izlediği yarışmaya öğrenciler ve Antalyalılar yoğun ilgi gösterdi. ‘Popstar’ heyecanının yaşandığı yarışmada 13 finalist, jürinin önünde eserlerini takdim etti.

Hem finalistlerin hem de orkestranın performansı izleyicilerden tam not aldı.

İşte Kepez’in popstarları

Jüri üyelerinden en fazla puanı alan Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Berk İşlek, “Gibi Gibi” şarkı ile Kepez 2. Müzik Ödülleri Yarışması’nın 1.’si oldu. Kepez Anadolu Lisesi’nden Kerim Işıldak, ‘Sarı Çizmeli Mehmet Ağa” şarkısı ile 2.’lik, Fettah Tamince Anadolu Meslek Lisesi’nden Berivan Günay, “Al Beni” eseri ile 3.lük ödülünü aldı.

Sahneye davet edilen Başkan Hakan Tütüncü, orkestra şefi Burak Tektaş’a çiçek, jüri üyelerine ise plaket takdim etti.

Tütüncü, Kepez 2. Müzik Ödülleri Yarışması 1.’si Berk İşlek’e de ödülünü verdi.

Öğrencileri müzikle buluşturduk

Müzik yarışmasının Kepez’e çok farklı bir atmosfer getirdiğine işaret eden Tütüncü, “Geçtiğimiz yıl 1.sini düzenlediğimiz müzik ödüllerinde sadece Kepez ilçesindeki liseler birbirleriyle yarışmıştı. Ama bu yıl, yarışmayı şehre mal edelim istedik. Antalya’mızın 5 merkez ilçesindeki öğrencilerimizin müzikle hemhal olmalarını sağladık.” dedi.

“Sanatla uğraşan insanlar suç işlemezler”

Başkan Hakan Tütüncü, müzik yarışması düzenlemelerindeki amacı şu şekilde dile getirdi: “Dünyanın hiçbir yerinde güzel sanatlara meyil etmiş insanların, sanatın herhangi bir dalıyla uğraşan hiçbir insanın içerisinden kötü bir insan çıkmamıştır. Sanatla uğraşan insanlar suç işlemezler.

Sanatla uğraşan insanlar sevgiyle, kardeşlikle, barışla örtülü bir dünya hayal ederler. Sanatla uğraşan herkes ama herkes karşısındaki ile medeni bir ilişki kurarken onun zihnine, onun düşüncelerine bakmaz. Onun kalbine bakar. Dolayısıyla bizim iyi bir gelecek hayalimiz gençlerimizi, kültürle, sanatla hemhal edebilmekten geçiyor. Genç kardeşlerimizi, kültüre ve sanata özendirebilmekten geçiyor. Yarışmayı bu amaçla düzenledik.”

Tütüncü, “Bu yarışmayı önümüzdeki yıllarda da kurumsal bir yapıya kavuşturmak en önemli hedefimiz olacak. Her yıl farklı bir temanın etrafında öğrencilerimizi müzikle, müziğin asaletiyle bir araya getirmek istiyoruz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

yukarı çık
0
Paylaşım