Menu
RSS

Kepez’de Yaşlıya Sağlık Ve Sevgi Var

  • Yazan 
Kepez’de Yaşlıya Sağlık Ve Sevgi Var

Kepez Belediyesi, ‘kimsesizlerin kimsesi’ olma anlayışıyla başlattığı evde bakım ve sağlık hizmetini 60 bine yakın yaşlıya ulaştırdı. Kepez’de yaşayan yaşlılar, çocuklar gibi çok şanslı. Zira Kepez’in, çocukları çok seven, büyüklerine hürmet eden bir belediye başkanı var.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hürmet gösterdiği yaşlıları bir evlat duyarlığıyla kucaklıyor.

Tütüncü, hem şehrül-emin hem de evlat duyarlığı ile 2012’de başlattığı ‘evde bakım ve sağlık hizmeti’ çalışmasıyla binlerce bakacak kimsesi olmayan yaşlıya, yalnız olmadıklarını hissettirdi.

Tütüncü, evde sağlık ve bakım hizmetiyle kalmadı ve yaşlıları, bir vefa hizmeti olan şefkat ve huzur eviyle de buluşturdu.

Her türlü talebi karşılanıyor

Kepez Belediyesi, 2012’de başlattığı evde sağlık hizmeti projesiyle bakacak kimsesi olmayan yaşlıların evlerine hem sağlık hem de sevgi götürüyor.

Hakk’ın rızasını, halkın duasını almaya dönük bir çalışma olan 65 yaş üstü evde sağlık hizmetiyle yaşlıların periyodik olarak muayenesi yapılıyor; sağlıktan kişisel bakıma, gıdaya, yakacağa ve evinin tadilatına kadar her türlü talepleri karşılanıyor.

20 bin yaşlıya evde sağlık

Doktor ve hemşirelerin yer aldığı 2 ekip, her gün mesai saatleri içerisinde kayıt altına alınan yaşlıları evlerinde ziyaret ediyor ve onların muayenesini gerçekleştiriyor. Ekipler, evde sağlık hizmetinin çağrı merkezine gelen talepleri de gün içerisinde karşılıyor. Doktorlar, evlerinde ziyaret ettikleri yaşlıların, şeker ve tansiyonları ölçüyor ve genel muayeneleri yapıyor.

Gerekli görülen yaşlılar ise hastane randevuları oluşturuluyor ve belediyenin hasta nakil aracı ile hastaneye götürüyor. Tedavileri yaptırıldıktan sonra ise hasta, tekrar nakil aracıyla evine bırakılıyor. Evde sağlık hizmetindeki görevli doktorlar, 4 yıl içerisinde 20 bin 596 yaşlıya sağlık hizmeti götürdü.

Evinden hastaneye, hastaneden evine

Pansuman ekibi de 4 yılda 15 bin 849 yaşlıya ev ortamında yapılabilecek enjeksiyon, pansuman, kan alma ve serum uygulamasını gerçekleştirdi. Evde bakım ve sağlık hizmetindeki diyetisyen ise 9 bin 175 kişinin vücut analizlerini yaparak, diyet listelerini oluşturdu.

Ambulans ekibi ise 11 bin 108 hastanın, evinden hastaneye, hastaneden evlerine naklini sağladı.

Engelli nakil aracı ile tekerlekli sandalyeli, 65 yaş üstü yürümeyen 3 bin 136 kişinin evinden hastaneye, hastaneden evlerine nakilleri gerçekleşti.

Ekip de yer alan berber ise 397 bedensel engelli ve yatalak hastanın saç ve sakal bakımını yaptı.

Yaşlılara, evlerinde fizyoterapist desteği de veriliyor.

Yuvaları da güzelleştiriliyor

Kepez Belediyesi, sağlık hizmeti götürdüğü yaşlıların, tadilatla, eksikliklerini giderek evlerini daha yaşanabilir hale getiriyor. Kepez Belediyesi, bir iyilik hizmeti olan evde bakım ve sağlık hizmetini, inşası devam eden sağlık merkezi binasında daha kurumsal hale getirecek.

“Yaşlılarımıza sevgimizi de veriyoruz”

"Annelerimiz, babalarımız bizlerin varlık sebepleridir." diyen Başkan Hakan Tütüncü, “Bizim medeniyet anlayışımızda, inancımızda büyüklere hürmet etmek, eğer yanımızda yaşlanırlarsa onlara ‘öf’ bile dememek vardır. Biz bu anlayışla evde bakım sağlık projesini başlattık. Bu hizmetle tedavilerini, her türlü ihtiyaçlarını karşıladığımız yaşlılarımıza aynı zamanda sevgimizi de veriyoruz. Böylece Kepez`i, sevginin kardeşliğin, barışın hakim olduğu bir ilçe haline getiriyoruz." açıklamasını yaptı.

3 doktor, 3 hemşire, 3 acil tıp teknisyenini (ATT), 1 diyetisyen, 1 fizyoterapistin görev yaptığı evde bakım ve sağlık hizmetinin araç filosunda ise 3 binek aracı, 2 ambulans ve 1 engelli aracı bulunuyor.

yukarı çık
0
Paylaşım