Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Kepez’de Uyum Var

Kepez’de Uyum Var

Başkan Hakan Tütüncü, Kepez’e kazandırdıkları eserlerin, iktidarıyla, muhalefetiyle tüm meclis üyelerinin uyumlu bir şekilde çalışmasıyla yapıldığını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısında Gülveren’e okul, Yeni Doğan’a sağlık merkezi, Düdenbaşı ve Beşkonaklılara semt pazarı müjdesi çıktı.

34 gündem maddesinin görüşüldüğü meclisin açılışında bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Kepez’de bir başarı varsa,  hep birlikte gayretimizin neticesinde olmuştur. Bu başarı da CHP ve MHP meclis üyelerimizin de emeği var.” dedi. 

Kutsal Olan Millete Hizmettir

İktidarıyla, muhalefetiyle tüm meclis üyeleriyle uyumlu bir şekilde çalışmanın neticesinde bu eserlerin yapıldığına işaret eden Tütüncü, şunları söyledi: “Millete hizmet etmeyi siyasi bir düzlemde hiç ele almadım.

Çünkü siyasette bugün varız, yarın yokuz. Bugün biz iktidarız, yarın başka parti iktidar olur. Bulunduğumuz makamların hiçbir kutsiyeti yoktur. Önemli olan ve kutsal olan millettir ve yaptığımız iştir.

Belediye başkanlığı kutsal bir makam değildir. Ama millete hizmet etmek kutsal bir iştir. Birlikte uyum önemli neticeler doğuracaktır ve bundan kazanın halk olacaktır.”

Kültür Turlarına Bir Otobüs Daha

Tütüncü’nün açılış konuşmasının ardından geçilen gündem maddelerinde, ilk olarak hayırsever Murat Konuk’un 2006 model, Mercedes –Benz marka otobüsün Kepez Belediyesi’ne bağışının kabul edilmesi görüşüldü.

Otobüsün, hiçbir karşılık beklenmeden, bedelsiz olarak belediyeye hibe edilmesi, oy birliği ile kabul edildi.  Oylamanın ardından söz alan Başkan Tütüncü, “Şu an 2 tane otobüsümüzle Konya, Çanakkale, Bursa ve İstanbul gibi şehirlere kültür turları yapıyoruz.

Kültür turlarımıza ciddi bir talep var. Bağışlanan otobüs ve 2 otobüsümüzle milli ve manevi yerlerimizin bulunduğu illere kültür turlarımız devam edecek.” açıklamasını yaptı.

Kepez’e Yeni Bir Sağlık Modeli

Tütüncü, 5 aile sağlığı merkezi (ASM) kazandırdığı ilçeye, Sağlık Bakanlığı’nın yeni bir sağlık tesisi uygulamasını da getiriyor. Haftanın 7 günü, 12 saat hizmet verilecek olan güçlendirilmiş ASM uygulamasının ilk örneği Yeni Doğan’a yapılacak.

Bu yatırım için Yeni Doğan Mahallesi’nde belediyeye ait olan mülkün, Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilmesi gündem maddesi, oy birliği kararıyla Mülkiyeti Değerlendirme Komisyonu’na havale edildi.

Gülveren’e Okul

Arsa tahsisleri ve mülkiyet problemlerini çözerek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 7 yılda Kepez’e 50’den fazla okul binasının yapılmasını sağlayan Başkan Hakan Tütüncü, Gülveren’in okul talebini de karşılıyor.

Kepez Belediye Meclisi, Gülveren Mahallesi’ndeki kapalı semt pazarının batısındaki belediye ait olan arsasını, okul yeri olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisini oy birliği ile onayladı.

Beşkonaklılar Ve Düdenbaşı’na Semt Pazarı

Beşkonaklılar ve Düdenbaşı mahallerinde sabit semt pazarı alanı oluşturulması için hazırlanan imar planı revizyonuna ilişkin İmar Komisyonu’nun raporu oy birliği ile kabul edildi.

Semt pazarlarının hayırlı olmasını dileyen Tütüncü, “Artık caddelerde, sokak aralarında kurulan pazarların yerine daha modern, insanların rahatsız olmayacağı, sağlıklı, güvenli sabit semt pazarları oluşturmak istiyoruz.” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım