Menu
RSS

Kepez’de 26 Okul Tamam 8 Okul Daha Geliyor

  • Yazan 
Kepez’de 26 Okul Tamam 8 Okul Daha Geliyor

Başkan Hakan Tütüncü dönemiyle birlikte Kepez, okullaşmada altın yıllarını yaşıyor. 2015’te ilçeye 18’i okul, 20 eğitim yatırımı geldi. 2016 içinse 8 okul yatırım programına alındı. 8 lisenin yatırım programına alınması için de çalışılıyor. Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’i, imar, mülkiyet, temel belediyecilik hizmetleri, vizyon projeler ile kültürel ve sanatsal etkinliklerde adete zirveye taşıdı.

Hizmetleriyle Kepez’i modern bir şehir haline getiren Başkan Tütüncü, halkıyla gönül bağını güçlendirmeye; çocuklara, gençlere ve eğitime ise özel bir önem veriyor.

Tütüncü, eğitime neden önem verdiğini “Kepez’de, 100 binden fazla öğrenci var. Bu öğrencileri, iyi yetiştirebilirsek değil bir şehri ülkeyi uçurabilecek bir güç olurlar. Ama iyi yetiştiremezsek bu öğrenciler, insanlığın başına çok önemli problemler de açabilirler.” sözleriyle dile getiriyor.

Eğitime tam destek

‘Varoş’ yakıştırılması yapılan Kepez’i, fiziki alanda şehirleştiren Tütüncü, sosyal hayattaki şehirleşmenin eğitimle olacağına inanıyor. Tütüncü, 2009’dan bugüne bu inançla çalışarak Kepez’de, eğitimde müthiş başarı hikâyesine imza attı.

Tütüncü, “hukuki değil, vicdani sorumluluğumuzdur” diyerek eğitimin her derdiyle ilgilendi. Her yıl okulları periyodik olarak ziyaret etti. Okulların bakım, onarımını yaptırdı; spor malzemesinden bilişim sınıfına, laboratuardan kütüphaneye kadar talep edilen ihtiyaçları karşıladı.

Maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs desteği sağladı. Öğrencilerin sınavlara hazırlanması için etüt merkezleri açtı. Lise öğrencileri için mezuniyet geceleri düzenledi. Kendilerini özel hissetmeleri ve öz güvenlerinin artması için meclis salonunda öğrencileri kabul etti. Eğitime yönelik bu çalışmalarını artırarak sürdüren Başkan Tütüncü, Kepez’e nitelikli eğitim kurumlarının gelmesi için de gece-gündüz çalışıyor.

Çok çalıştı karşılığını aldı

İmar düzenlemesi, mülkiyet problemlerinin çözümü ve arsa tahsisi çalışmalarıyla ilçeye yeni okulların yapılmasının önünü açıyor. Hayırsever bularak, Ankara’nın desteğini alarak ilçeye yeni okulların yapılmasını sağlıyor. Başkan Hakan Tütüncü, iyi niyetinin, gayretinin ve çalışkanlığının karşılığını da merkezi idareden okul yatırımı olarak alıyor.

Merkezi idare, 2009-2015 arasında Kepez’e, 40 eğitim binası kazandırdı. Eğitim yatırımı, 2015’te ise zirve yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı, Kepez için 20 eğitim binasını yatırım programına aldı.

2015’te biten ve ihalesi yapılan okullar

24 derslikli Gülgün Nihat Ömür İlkokulu’nun, 24 derslikli Fevzi Çakmak Mahallesi Ortaokulu’nun, 16 derslikli Spor Lisesi’nin (Fevzi Çakmak Mahallesi), 24 derslikli Özel Eğitim Okulu’nun (Şafak Mahallesi) yapımı tamamlandı.

24 derslikli Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi’nin, 24 derslikli Yeni Doğan Ortaokulu’nun, 24 derslikli Mahmud Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 300 kişilik pansiyon binasının ikmalinin ve Baraj Mesleki ve Teknik Lisesi’nin atölye binasının ihalesi yapıldı.

İhale hazırlığı devam eden okullar

24 derslikli İsmail Hakkı Kaya İlkokulu ihale aşamasına gelirken, 16 derslikli Nebi Güney Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 100 öğrenci kapasiteli pansiyon binasının, 6 derslikli Gündoğdu Mahallesi Ana Okulu’nun, 32 derslikli Düdenbaşı Mahallesi İmam Hatip Ortaokulu’nun, 16 derslikli Odabaşı Ortaokulu’nun, 32 derslikli Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu’nun, 32 derslikli Fen Lisesi (eğitim külliyesi) ile 200 kişilik pansiyon binasının, 32 derslikli Ahatlı Anadolu Lisesi’nin, 40 derslikli İmam Hatip Lisesi (eğitim külliyesi) ile 200 kişilik öğrenci pansiyonunun, 24 derslikli Mesleki ve Teknik Lisesi ile 2 atölye binasının ihale evrak hazırlığı ise sürüyor.

Yapımı süren okullar

24 derslikli Kepez Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 2 atölye binasının ve 8 derslikli Gülsüm-Ahmet Şimşek Anaokulu’nun inşası ise devam ediyor.

2015’te toplamda 18 okulda 422 derslik, 600 öğrenci kapasiteli 4 pansiyon, 4 atölye ve bir ikmal yatırımı gerçekleştirildi.

2016 yatırım programına alınan okullar

Kepez’deki eğitim yatırımı 2016’da devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 24 derslikli Habibler Mahallesi İlkokulu’nu, 24 derslikli Gazi Mahallesi Ortaokulu’nu, 24 derslikli Altınova Ruhi Sunar Ortaokulu’nu, 24 derslikli Cengiz Topel Ortaokulu’nu, 24 derslikli Hüseyin Ak Ortaokulu’nu, 24 derslikli Gülveren Mahallesi İlkokulu’nu, 24 derslikli Barış Mahallesi Anadolu Lisesi’ni, Kültür Mahallesi Fen Lisesi ile 200 kişilik öğrenci pansiyonu ve spor salonunu yatırım programına aldı.

Yatırım programına alınması için çalışılan okullar

Başkan Hakan Tütüncü, 24 derslikli Altınova Anadolu Lisesi’nin, 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin, 32 derslikli Anadolu Lisesi’nin, 24 derslikli Çankaya Mahallesi Anadolu Lisesi’nin, 24 derslikli Gazi Mahallesi Anadolu Lisesi’nin, 24 derslikli Kültür Anadolu Lisesi’nin, 24 derslikli Kirişçiler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 200 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonunun, 24 derslikli Yeni Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Spor Lisesi için spor salonunun yatırım programına alınması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kepez’e, 2003-2016 yılları arasında 55 okulda 961 derslik, 600 öğrenci kapasiteli 2 pansiyon, 9 spor salonu, 2 halk eğitim merkezi ve 1 tane rehberlik araştırma merkezi kazandırıldı.

Başkan Tütüncü, eğitim yatırımlarından dolayı Ak Parti Hükümeti’ne, Ak Parti Antalya Milletvekillerine, Antalya Valiliği’ne, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve hayırseverlere teşekkür etti.

yukarı çık
0
Paylaşım