Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Kepez Barış Mahallesine Anadolu Lisesi Müjdesi

Kepez Barış Mahallesine Anadolu Lisesi Müjdesi

Başkan Hakan Tütüncü, pazar sabahı kahvaltılı toplantıda bir araya geldiği Barış Mahallesi sakinlerine, bölgeye Anadolu Lisesi yapılacağının müjdesini verdi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 5 ayrı noktaya açtıkları ve ortaokul öğrencilerine ek derslerin verildiği etüt merkezinde eğitim gören öğrenciler ve aileleriyle kahvaltılı toplantılarda bira araya geliyor.

Kepez Belediyesi, Barış Mahallesi'nde hizmet veren etüt merkezinin öğrencilerine ve ailelerine kahvaltı verdi.

Veliler: Etüt Merkezi Öğrencinin Başarısını Artırdı

Mahalledeki semt pazarı alanında verilen kahvaltıya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, Mahalle Muhtarı İsmet Keskin, etüt merkezi öğretmenleri, çocuklar ve aileleri katıldı. Kahvaltılı toplantıda etüt merkezinin çalışmaları değerlendirildi.

Veliler, etüt merkezi hizmetinden sonra çocukların derslerindeki başarı oranının arttığını belirterek, Tütüncü'ye teşekkür ettiler.

Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Hakan Tütüncü, velilere, "Sizin yavrularınız, bizim için çok kıymetli" diye seslenerek, "Sizin yavrularınız bizim yavrularımız o bakımdan sizin yavrularınıza en iyi hizmeti üretmeyi, kendimize vazife biliyoruz." ifadesini kullandı.

Etüt Merkeziyle Çocukları Geleceğe Hazırlıyoruz

Etüt merkezinin bulunduğu binanın önceleri atıl vaziyette olduğunu anımsatan Tütüncü, şunları söyledi: "Bu binada önce bilgisayarların olduğu bir bilgi evi açtık. Daha sonra bu binada belediyemizin etüt merkezini kurduk.

Etüt merkezi, ortaokul öğrencilerimize yönelik hem yaz hem de okul döneminde son derece önemli hizmetler sunuyor. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimize derslerinde faydalı olacak dersleri veriyorlar.

Yaz aylarında da etüt merkezinde çocuklarımıza yönelik güzel etkinlikler de yapıyoruz. Böylece Barış Mahallesi'nin çocuklarını geleceğe çok daha güçlü bir şekilde hazırlıyoruz.

Etüt merkezi ile yavrularımızı güçlü bir şekilde geleceğe taşırken, milli ve manevi duygularıyla donanmış, güçlü bir karakter sahibi kişilikler yetiştirmek arzusundayız."

Etüt merkezi açmanın, belediyelerin yasal görevi olmadığına dikkat çeken Tütüncü, "Ama biz vicdani bir sorumluluk gereği çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlamak düşüncesiyle bu çalışmayı yapıyoruz." dedi.

Evdeki Hayat Uyarısı

Başkan Hakan Tütüncü, öğrencinin başarısında anne ve babanın önemine dikkat çekerek, velileri şu sözlerle uyardı: "Öğrenci, eve adımını attığı andan itibaren ben bu evden nasıl kaçabilirim, diye düşünüyor. Böyle bir evde yaşayan çocuk, öğrenci, başarılı olabilir mi? Mümkün değil.

Kendi ailesinde önemsenen, okulum bitse de eve varsam diye düşünen çocuk başarısız olabilir mi? Mümkün değil. Evlerin içerisinde yaşanan hayat, çocuklarımızın başarılarına ya da başarısızlıklarına doğrudan etki ediyor. Gazetelerin 3. sayfa haberlerinde çok önemli skandallara karışmış, hiç istemediğimiz hadiselerin içerisinde bulunmuş çocuklarımızı görüyoruz.

Alkol, uyuşturucu gibi çok kötü alışkanlıkların pençesine küçük yaşlarda düşmüş çocuklarımızı görüyoruz. Bunun temelinde bir çocuğun kendini ispat etmek istemesi var. Eğer sevgisiz bir ortamda yetişiyorsa çocuk, kendini ispat etmek için gayri meşru yollar bulacaktır.

Evden nasıl kaçabilirim, diye ev hayatı olan çocuk, kendisini zaman zaman istismar eden insanların ağına düşecek ve uyuşturucu, alkol gibi kötü alışkanlıklara müptela olacak.

O bakımdan bütün olumsuz tehlikeler yanı başımızda duruyorken evlerin ve okulların içerisini güzelleştirmeliyiz. Okullarda okul aile birliklerinin okul yönetimiyle el ele vermesi gibi hareket etmeliyiz. Etüt merkezi hizmetimizi, ailelerimizle gönül birliği ile büyütmeliyiz."

Kepez'e Ve Çocuklara Sevdalıyım

Bir pazar günü kendisini Barış Mahallesi'ne getiren sebebi, halka duyduğu sevda ve hizmet heyecanıyla açıklayan Tütüncü, "Belediye başkanının, pazar sabahı çok farklı işleri olabilirdi. Ama ben Barış Mahallesi'ndeyim. Ailemle olmak yerine mahalle sakinleriyle birlikte oldum. Bu toplantıyı başkan yardımcım, kültür müdürüm yapabilirdi.

Bizi buraya getiren en önemli sebep halkımıza duyduğumuz sevdadır, aşktır, hizmet heyecanıdır. Bize mahalleye getiren sebep, çocuklarımıza duyduğumuz sevdadır, heyecandır, aşktır. Bizim evde bir tane çocuğumuz vardır. Ama sokaklara çıktığımız zaman binlerce, on binlerce çocuk bizim çocuğumuzdur." diye konuştu.

Lisenin Temeli Atılıyor

Başkan Hakan Tütüncü, 5 ayrı noktadaki etüt merkezinde rehberlik ve aile danışmanlığı ve psikolojik danışmanlık hizmeti de vereceklerini duyurdu.

Tütüncü'nün, mahalleye bir başka müjdesi de okul oldu.  Barış Mahallesi'ne, bu yıl içerisinde Anadolu Lisesi, inşa edileceğini açıklayan Tütücü, lise binasının temel atma törenini yakın bir tarihte yapacaklarını bildirdi. 

Başkan Tütüncü, etüt merkezlerindeki öğrencilerin, belediyenin spor, kültür ve sanat imkânlarından yararlanmasını, servis hizmeti ile kolaylaştıracaklarını da sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından etüt merkezinin çocukları, Başkan Hakan Tütüncü'ye çiçek vererek, teşekkür ettiler. Mehmet Akif Ersoy'un, "Çanakkale Şehitleri'ne" şiirini okuyan çocuklar, yazdıkları mektupları da Tütüncü'ye sundular.

yukarı çık
0
Paylaşım