Menu
RSS

Erenköy’e Kat Müjdesi

Erenköy’e Kat Müjdesi

Başkan Hakan Tütüncü, Erenköy Mahallesi’ne söz verdiği kat artışını gerçekleştirdi. Kepez Belediye Meclisi’nde kabul edilen imar planı revizyonuyla Erenköy Mahallesi’nde, konut alanlarındaki kat sayısı 2’den 3’e çıkarıldı.

Erenköy Mahallesi sakinleri, 30 yıla yakın bir bekleyişin ardından 2/b mülkiyet problemi çözülmesiyle, oturdukları gecekonduların tapularını aldılar.

Ancak,  mahalle sakinleri mevcut imar planında konut alanlarındaki kat sayısının 2 olmasından dolayı gecekondularının yerine imara uygun konut yapamıyorlardı.

Mahalleliler, modern konutlara kavuşabilmek için tapu özlemlerini gideren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’den kat artışı isteğinde bulunmuştu.

İmar Revizyonu Mecliste Kabul Edildi

Başkan Tütüncü de imar mevzuatına uygun olması halinde Erenköy Mahallesi’nde kat artışı yapabileceklerini ifade etmişti.

Bu açıklama üzerine de kat artışı çalışmalarını başlatan Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Erenköy ve Kanal mahallelerini kapsayan 1\1000 ölçekli uygulama İmar planı revizyonunu hazırladı ve bu plan Kepez Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısında gündemine alındı.

İmar komisyonuna havale edilen imar revizyonu, Kepez Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında görüşülerek karara bağlandı.

Komisyonun olumlu rapor verdiği Kanal ve Erenköy mahallelerinde yapılaşma koşullarına emsal aynı kalmak şartıyla en fazla 3 kat yapma hakkı ‘KS’ (kat serbestisi) verilmesine ilişkin hazırlanan 1\1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu oy birliği ile kabul edildi.

Plan revizyonu, Büyükşehir Meclisi’nde kabul edilmesi halinde uygulamaya konulacak.

Erenköy’de Şehirleşecek

Başkan Hakan Tütüncü, geçtiğimiz Cuma sabahı çorba ikramı için gittiği Erenköy Mahallesi’nde vatandaşlara kat artışı müjdesini verdi. Tütüncü, 2/b’yi çözme, belediye parsellerindeki tapuları verme sözünden sonra ‘kat artışı’ vaadini de yerine getirdiğini belirtti.

İmar revizyonuyla konut alanlarındaki kat sayısının 2’den 3’e çıkarıldığını aktaran Tütüncü, “Revizyon ile birlikte emsal değerleri değiştirilmeden imar haklarında bir iyileştirme yapılması, bölgede imara uygun yapılaşmayı hızlandıracak olup, bölgenin gecekondu dokusunun yok edilmesini ve planlı, düzgün bir kentleşmenin oluşmasını sağlayacaktır.

İmar plan revizyonu ile Kepez'in her bölgesinde görülen değişim ve dönüşüm bu mahallelerde de hayata geçirilmiş olacak. Vatandaşların hak ettikleri modern binalarda ve ortamlarda yaşaması sağlanacak.

Yine imara uygun yapılaşma ile birlikte bölge, altyapı, kültürel ve sosyal imkânlardan da yararlanacak.” açıklamasını yaptı. Mahalleliler de kat artışı çalışmasından dolayı Tütüncü’ye teşekkür ettiler.

Erenköy’e 1 Kat Artışı

Hazırlanan plan revizyonu önerisi ile konut alanları için daha önceki revizyon uygulamalarımızda da olduğu gibi TAKS (Taban alanı kat sayısı) ve KAKS (Kat alanı kat sayısı) değeri kaldırılarak “KS” (Kat serbestisi) ibaresi eklenmiş, yapılaşma emsali 0,60 olarak düzenlenmiş.

Kat âdeti ise en çok 3 kat olarak belirlenmiştir. Alan içerisinde  ‘ZT’ (zemin ticaret) ibareli konut alanları, daha önceki uygulamalarımızla bütünleşebilmesi amacıyla ‘İBZT’ (isteğe bağlı zemin ticaret) olarak değiştirilmiş.

yukarı çık
0
Paylaşım