Menu
RSS

Dokuma’ya Peşkeş Koruması Meclise Sunuluyor

Dokuma’ya Peşkeş Koruması Meclise Sunuluyor

Yarın yapılacak Büyükşehir Meclisi’nde alınacak Dokuma’yı koruma kararı, Dokuma Çalışma Grubu’nun emeklerinin boşa gitmeyeceğini garantilerken, bu alanın bir daha peşkeş çekilememesini sağlayacak.

Dokuma Fabrikası’nın peşkeş çekilmesinin önüne geçip halka kazandırılması politikasını hiçbir sapma olmaksızın sürdüren Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, yarın yapılacak Büyükşehir Meclisi’nde Dokuma alanının imar planlarında koruma alanı olarak gösterilmesi için el kaldıracak.

Şu anda bir kısmı kent parkı olarak hizmet veren Dokuma Fabrikası’nın halkın malı olacağını garantilemek istediklerinin altını çizen Başkan Tütüncü, bu konuda verdiği sözü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kararların Uygulanması Garantileniyor

Meclisten alınacak koruma kararı ile 235 bin metrekarelik park alanında bulunan hiçbir bina, atölye yıkılamayacak, eklenti yapılamayacak.

İmar planında koruma kararı alınmasıyla, geçen yıl buraya ne yapılacağını belirlemek için kurulan Dokuma Çalışma Grubu’nun, Kepez Belediyesi Meclisi’ne sunduğu rapor doğrultusunda alanın değerlendirilmesi de garanti altına alınmış olacak.

Üzerindeki Kara Bulutlar Dağılacak

Meclis öncesi konuyla ilgili açıklama yapan Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, Dokuma ile ilgili sözlerinin halka kazandırılması ve kimseye peşkeş çektirmeyeceği yönünde olduğunu hatırlattı.

Çünkü bu bölgenin üzerinde çok önemli gölgelerin olduğu zor bir dönemden geçtiğini belirten Tütüncü, şu şekilde açıklama yaptı; “Biz bu zor dönemler son bulsun, kara bulutlar üzerinden dağılsın istedik. Çok önemli kararlar alıp bu süreci takip ettik.

Artık burası kısım kısım halka açılmakta. Artık halkımız Dokuma’yı günlük hayatın içine aldı ve sahiplendi. Bundan sonra hiçbir kötü niyetli insan buraya yaklaşmasın istiyoruz.

Park olan kısmına imar planlarında koruma kaydı düşürmek suretiyle, hiçbir binanın yıkılmamasını sonuçlayacak bir süreç başlattık.”

Bu Karar Garantör Olacak

Geçen yıl yaptıkları en önemli çalışmaların başında Dokuma’nın kaderini belirleyen gelişmeler sağlamaları olduğunu vurgulayan Tütüncü, “Kentin dinamikleriyle alanın hayata kazandırılma sürecini müzakeresi ve planlanması, geçen yıl yaptığımız en önemli çalışmaların başında geliyor.

Dokuma Çalışma Grubu’nun 3 aylık çalışması, meclisimize sunulmuştu. İşte bu koruma kararı, hazırlanan raporların hayata geçeceğinin garantisidir.” diye konuştu.

Dokuma’ya Kimse Dokunamasın

Büyükşehir Meclisi’nde alınacak kararın tarihi bir adım olacağını ifade eden Tütüncü, koruma kararının gelecekte Dokuma’ya kimsenin dokunmamasını sonuçlayacak idari bir işlem olduğunu söyledi.

Bu konuda çok önemli bir inisiyatif alıp üzerine gittiklerini belirten Tütüncü, kararın, Dokuma’nın geleceğe taşınması için çok önemli olduğunu söyledi.

Tütüncü, “Dokuma’dan sadece halk faydalansın, halkımız için güzel mekân olmaya, hatıralarıyla bu şehre renk katmaya devam etsin istiyoruz.” dedi.

Farklı Bir Sosyal Alan Olacak

Buradaki binaların yıkılmayarak, güçlendirip sosyal fonksiyonlar yüklenerek kullanılacağını belirten Tütüncü, “Burası yaşayan bir park olmaya devam edecek. Şehir Dokuma da yaşayacak. Bilim müzesi, oyuncak müzesi gibi tesislerin olduğu, farklı bir sosyal ortamı yaşayacağız.” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım