Menu
RSS

Bu Proje Kepez’in Kalbi Olacak

  • Yazan 
Bu Proje Kepez’in Kalbi Olacak

Başkan Tütüncü, Kepez’e, içerisinde tarihi çarşının, şehitler anıtının, Osmanlı ve Selçuklu has bahçelerinin ve kent meydanının olduğu bir yaşam merkezi inşa ediyor. Yeni Mahalle’de, 41 dönümlük alana Kent Meydanı ve Anadolu Arastası yapılıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bir büyük hayalini daha gerçeğe dönüştürüyor. Görevdeki her yılında Antalya’nın ihtiyaçlarına cevap veren, Kepez’e vizyon kazandıran eserlere imza atan Başkan Hakan Tütüncü, ilçeyi uçuracak bir vizyon projesini de bu yıl gerçekleştiriyor.

Tütüncü, Yeni Mahalle Seyhan Caddesi’nde, Turgut Özal Spor Salonu’nun her iki yanında bulunan ve yıllarca atıl halde kalan alana, ses getirecek prestijli bir proje kazandırıyor.

Proje Kepez’in merkezine yapılıyor

Siyasi parti mitinglerinin de yapıldığı bu bölgeye, içerisinde şehitler anıtının da olacağı Kent Meydanı ve Anadolu Arastası projesi yapılıyor. Vizyon projenin etrafında eğitim kurumları, Turgut Özal Spor Salonu, Hasan Doğan Stadı, Çelebi Sultan Mehmed Camii ve Kepez Ekmek Fabrikası da bulunuyor. Başkan Hakan Tütüncü’nün, seçim vaadi 70 proje içinde yer alan Kent Meydanı ve Anadolu Arastası, ilçe haritasının merkezi noktasındaki Yeni Mahalle’ye, yani Kepez’in kalbine inşa ediliyor.

Proje için 2 yıldır çalışıyor

Tütüncü, bu önemli projeyi Kepez’e kazandırmak için 2 yıldır çalışıyor. İlk olarak projenin uygulanacağı 41 dönümlük alanda yaşanan mülkiyetle ilgili problemler çözüme kavuşturuldu. Daha sonra Kent Meydanı ve Anadolu Arastası’nın mimari projesi hazırlandı.

Nostaljik çarşı, kent meydanı ve heybetli bir çeşme

Kent meydanı, 10 dönümden oluşuyor. Meydanı takip eden alanlarda ise tarihi mimari de arastalar yapılarak, orta kısımda baş çarşı sebili tarzında heybetli bir çeşme inşa edilecek. Nostaljik çarşı tarzındaki arasta da bakır, çini, gümüş, kalay gibi geleneksel el sanatlarıyla ilgili dükkanlar da olacak. Arastada, Anadolu’nun kültürel yaşamını anlatan ürünlere de yer verilecek.

Kahraman şehitlerimiz de unutulmadı

Antalya’ya şehit temalı bir park kazandıran Kepez Belediyesi, yeni projesinde de şehitleri unutmuyor. Kahraman şehitlerin anısına şehitlik ve şehitler anıtı yapılacak.

Araştırma merkezi de var

Başkan Hakan Tütüncü, seçim vaadi 70 projesinden biri olan Elmalılı Hamdi Yazır Araştırma Merkezi’ni de Kent Meydanı ve Anadolu Arastası Projesi’nde gerçekleştiriyor. Arastanın batı tarafında Selçuklu ve modern mimarinin sentezi olan neoklasik tarzda inşa edilecek araştırma merkezi binası yükselecek.

Selçuklu ve Osmanlı has bahçeleri

Başkan Tütüncü’nün Osmanlı ve Selçuklu has bahçesi hayali de bu proje de hayat bulacak. Arastaların sağında ve solunda Osmanlı Devleti ve Selçuklu Devleti dönemindeki motiflerle bezenen, bitkilendirme objeleriyle peyzaj düzenlemeleri yapılacak.

Projede yeşil alanlar, dinlenme alanları ve oyun alanları da bulunacak.

İhale sürecinin tamamlanmasından sonra Kepez’in yeni yaşam merkezi olacak projenin yapımına bu yıl içerisinde başlanılacak.

yukarı çık
0
Paylaşım