Menu
RSS

Başkan Tütüncü Yaşlıların Elini Öptü

Başkan Tütüncü Yaşlıların Elini Öptü

Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, Yaşlılar Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte huzurevi sakinlerinin elini öptü.Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Yaşlılar Haftası nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Huzurevi sakinlerini ağırladı.

Orhan Gazi Semt Konağı’nda düzenlenen günde, istedikleri şarkılarla eğlenebilmeleri için canlı müzik eşliğinde yemek verildi. Yemeğe katılan Başkan Tütüncü, yaşlıların hatırını sordu, onların elinden öptü, isteyenlerle de hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Anlayışımız Gereği Her Gün Anne Baba Günü

Yaşlılar haftasını sadece 18- 24 Mart Yaşlılar Haftasında kutlamadıklarını ifade eden Tütüncü, her haftanın yaşlılar haftası, her gün anneler ve babalar günü olduğu bir anlayışa sahip olduklarını vurguladı.

Bizim inancımıza göre bir insanın hayırlı olup olmadığının, velilerine faydalı olup olmadığıyla ölçüldüğünü anlatan Tütüncü, “İnsan anne ve babasına faydası varsa, topluma faydalı birey olarak kabul edilir.

Aynı zamanda anlayışımızda cennetin annelerin ayaklarının altına seriliyor olması da var. Peygamberimiz, bir gün doğrudan şaşan, hata işleyen olursa, bu hatalarından kurtulmak isteyenlerin, anneleri için üç, dördüncü olarak da babaları için bir iyilik yapmalarını buyurmuştur.” diye konuştu.

Bizimde Velilerimizsiniz

Büyüklere hürmet etmenin, onların elini öpüp, şefkat göstermenin bizim büyük medeniyet anlayışımız için önemli olduğunu belirten Tütüncü, şu şekilde konuşmasını sürdürdü;

“Büyüklerimize şefkati, hürmeti göstermemiz gerekir. Belediyeler de bulundukları bölgedeki büyüklerin evlatlarıdır. Yani sizler de, bizim annelerimizsiniz babalarımızsınız.”

Huzurevimiz Tamamlanıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin yaşlı bakım evlerinin eksikliğini giderdiğine işaret eden Tütüncü, Kepez Belediyesi’nin de bir şefkat ve huzurevi yaptığını hatırlattı.

Yaşlılar için adeta gönüllerini onların ayaklarının altına paspas ettiklerini belirten Tütüncü, “Huzurevimiz yapılıyor. Orada şefkat evi programı uygulanacak.

Gençlerimize ve çocuklarımıza, neden anne ve babanın önemli olduğunu sürekli anlatıyoruz. İnşallah sizin dualarınız ile hizmetlerimiz daha da güzelleşsin ve yarınlarımız daha güzel olsun.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

yukarı çık
0
Paylaşım