Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Yüzlerce kişi Özgecan için Cumhuriyet Meydanında toplandı!

  • Yazan 
Yüzlerce kişi Özgecan için Cumhuriyet Meydanında toplandı!

Kemer’de çok sayıda kişi, Mersin'de vahşice öldürülen Özgecan için protesto gösterisi yaptı. Kemer’de, çoğunluğu kadın yüzlerce kişi, Mersin'in Tarsus ilçesinde katledilen Özgecan Aslan için önce Cumhuriyet meydanında toplantı ve konuşma daha sonra yürüyüş yaptı.

Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz çağrısıyla toplanan gruba, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve Eşi Neşe Gül bir konuşma yaptı. 

Protesto toplantısına Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Başkan Yardımcıları, Ahmet Can, Kemal Yüksel ve Semih Top, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Karadüz ve MHP İlçe yönetimi, Kemer Belediyesi Meclis Üyeleri Aslıhan Bayar Ulukapı, Sedat Akan, Recep Yılmaz, Ahmet Ali Güven, Cumali Afşin, Özcan Çeliktaş, Alevi Kültür Derneği temsilcileri, Kemer (METEM) Lisesi Öğrencileri, Kemer’de yerleşik Norveçli Turistler, çok sayıda vatandaşlar katıldı. 

Açılış, Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından bir konuşma yapan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, tabi ki iki gündür üzüntülü bir gün yaşıyoruz. MHP İlçe Başkanım ile birlikte karar vererek bir toplantı yapmayı planladık. Kadın cinayetlerine ve kadına yapılan kötülüğe hayır demek için burada toplanmış bulunmaktayız. Duyarlılığınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim. Bizlere Cumhuriyeti emanet eden değerli büyüğümüz Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıyız.

80 yıl önce Türkiye’nin o dar bölgede kadına seçme ve seçilme hakkı tanıyan bir ecdadın evlatlarıyız. Onun için kadın cinayetlerini önlemek ve sesimizi bir nebze duyurabilmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Katılımlardan dolayı sizlere teşekkür ederim. Dedi 

Kadınlar adına bir konuşma yapan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün eşi Neşe Gül; Mersin ‘in Tarsus ilçesinde bir üniversite öğrencisi genç Özgecan aslan kardeşimizin cesedi maalesef yakılmış olarak bulunmuştur. Bu vahşetin faili olarak tespit edilen üç kanı bozuk canavar hakkında yasal işlemler devam etmektedir.Yakılarak katledilmek o kadar tarifsiz bir ölüm şeklidir ki bunun karşısında akıllar çaresiz kalmakta vicdanlar kanamaktadır. Bir ailenin gencecik evladını üstelik bu şekilde kaydetmesi bizlerin yüreğine oturmuş bir kor gibi içimizi yakmıştır.

Bu aşağılık cinayet; kadına şiddetin ve tecavüz olaylarının yaygınlaştığı bir dö-nemde gerçekleşmiştir. kadının şahsiyetinin hiçe sayıldığı, bir mal gibi algılandığı ve bir teşhir nesnesi olarak görülen Türk kadını, siyasi ve ekonomik olarak var olma ve yaşam mücadelesi verirken hayatları bir takım aşağılık sefillerce sonlandırılmaktadır. Öncelikli olarak kadına şiddet tecavüz ve cinayet gibi insanlık dışı olayların sosyal ve psikolojik temelleri tespit edilmelidir.

Kültürümüzün bozulmuş halinin bir yansıması olarak kadını eve kapatan, eğitimini ve gelişimini engelleyen zihniyet ile kadını bir eğlence ve moda sektörünün üretim aracı olarak gören sefil zihniyet ile kararlılıkla mücadele edilmelidir. Kadına tecavüzlerin normalleştiği, cinayetlerin alışıldığı, cinselliğin alenileştiği, genç ve çocukların her türlü cinsel ve şiddet eğilimli etkiye açık olduğu bir sosyal yapıya siyasetçilerin başarısızlığı da eklenince sokaklar hiç bir evladımız için güvenli olmayacaktır. Başka Özgecan’lar katledilmesin, başka analar babalar böyle bir evlat acısı yaşamasın diye gereken bütün önlemler alınmalıdır.

Özgecan kardeşimize cenabı-ı Allah’tan rahmet, başta ailesi ve sevenleri olmak üzere aziz milletimize başsağlığı diliyoruz. Suçluların bir an önce adalet önünde hesap vererek vicdanlardaki insanlık isyanının da sükunete kavuşacağına inanıyoruz. Hepinize çok teşekkür eder saygılarımızı sunarım. Dedi 

Grup konuşmanın ardından Atatürk Caddesinde yürüyüş yaparak Çınarlı kavşağına kadar geldi. Burada yapılan protestoların yapılması ile son buldu.

yukarı çık
0
Paylaşım