Menu
RSS
Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya, 19 Mayıs Atatürk'ü An...

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam Ücret 20 TL’ye Yükseldi

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam…

UKOME Genel Kurulu’nda alınan ...

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taksime Yürümek İsterken Tutuklananlara Sahip Çıkıyoruz!

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taks…

1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek is...

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Prev Next

Sele dönüşen yaz yağmuru 16 yaşındaki genci ölüme götürdü

  • Yazan 
Sele dönüşen yaz yağmuru 16 yaşındaki genci ölüme götürdü

Yaz sıcaklarıyla bunalan İzmirliler, öğle saatlerinde sağanak sürpriziyle karşılaştı. Uzun süren sıcaklığın ardından yağmurla gelen serinlik İzmirlileri sevindirirken bir acı olay yaşandı. Konak ilçesi Boğaziçi Mahallesi'nde yağışın yoğun olduğu dakikalarda sel sularına kapılan 16 yaşındaki Ümit Özkan, boğularak hayatını kaybetti.

İzmir’de uzun süredir devam eden sıcak ve bunaltıcı havaların yerini yağmur aldı. Öğle saatlerinde şehrin geneli sağanağa teslim oldu. Buca ve Bornova ilçelerinde ise kısa süreli dolu yağdı. Sürpriz yaz yağmuru günlük hayatı olumsuz etkilerken sıcaklık 26 dereceye düştü. Bazı ev ve işyerlerini su bastı. Bazı sokak ve caddeler suyla dolarken trafik uzun süre kilitlendi.

İzmirlilerin büyük bölümü yağmura hazırlıksız yakalandı. Yanlarına şemsiye almayanlar, başlarını kıyafetleriyle kapattı. Kimileri de yağmur dinene kadar kapalı yerlerde bekledi. Şemsiye satıcıları da sürpriz yaz yağmuruyla sevindi. Ağustos ayında uzun bir aradan sonra yağan yağmur sebebiyle bir kişi de hayatını kaybetti. Su birikintilerinde Boğaziçi Caddesi’nde hareket edemeyen otomobillere yardım etmek isterken suya kapılan Özkan, boğularak hayatını kaybetti. Park etmiş bir kamyonetin altına sıkışarak ayağa kalkamayan talihsiz genç, kalp masajlarına rağmen kurtarılamadı.

Acı haberi alan annesi feryat ederken sel sularına kapılarak sürüklendiği anlar, vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Ayrıca aynı noktada Ercan Sever ile oğlu Berkay Sever, sel sularına kapılmaktan vatandaşların yardımıyla kurtuldu. Baba ve oğlunun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede her yağmurda benzer olaylar yaşandığını belirten mahalle sakinleri, belediyeye gerekli önlemlerin alınmaması sebebiyle tepki gösterdi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da olay yerine gidip bilgi aldı. Bu sırada bazı vatandaşlar Başkan Pekdaş'a, "Bıktık bu yoldan, artık bu yolun yapılmasını istiyoruz”, “Haklarımızı haram ediyoruz” diye tepki gösterdi. 25 senedir aynı bölgedeki problemin çözülmediğini belirten Boğaziçi Mahallesi Muhtarı Yaşar Çaldan, "Araç yardıma gelmiş ancak bu sırada bir belediye otobüsünün geçişi sırasında yarattığı dalga, suyun debisini daha da yükseltmiş. Bu çocuk da sulara kapılarak hayatını kaybetmiş. Biz yaklaşık iki ay önce daha alt kesimde, Kuruçay tarafında yapılan yağmur suyu tahliye kanallarının bizim buralara da uzatılmasını istedik. Bu nedenle İZSU'ya dilekçe de verdik ancak sonucun ne olduğunu bilmiyorum. İnşallah belediye önlem alır da en azından bundan sonra bu tür üzücü olaylar yaşanmaz." dedi.

Bu arada Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yağmurun akşam saatlerine kadar zaman zaman sağanak halinde devam edeceği, serinleyen havanın da tekrar mevsim normallerine yükseleceği bildirildi.

yukarı çık
0
Paylaşım