Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Tütüncü'den CHP'li Üyelere Rest: Giyin Kıspeti Çıkın Ortaya

Tütüncü'den CHP'li Üyelere Rest: Giyin Kıspeti Çıkın Ortaya

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediye meclisinde CHP grubunun partisini hedef alan eleştirileri karşısında sandığı gösterdi, “Halep ordaysa arşın burada. Seçimler yine geliyor. Giyersiniz kıspeti, çıkarsınız ortaya. Ama insan kaybederken de centilmen olmalı" dedi.

Kepez Belediyesi nisan ayı olağan meclis toplantısı, belediyenin meclis salonunda Hakan Tütüncü başkanlığında toplandı. Meclis divan kâtipliği, meclis başkan vekillikleri, belediye encümeni ve meclis komisyonlarına seçimlerin yapıldığı mecliste tüm dikkatler, CHP'den istifasının ardından Ak Parti'ye katılan Süleyman Acar'ın üzerindeydi. Acar, yeni partisiyle ilk kez katıldığı Kepez meclisinde arka sıralarda oturmayı tercih etti.

CHP'den Eleştiriler Art Arda Geldi

Mecliste gündem görüşmeleri öncesi söz alan CHP grup sözcüsü Kadir Zeybek, yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla siyaset gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, Türkiye'nin bugün sivil vesayet altında yaşadığını savundu.

Ak Parti'nin 'milli egemenlik' tanımını yerel yönetimlerde gösterdiği pratiklerle de zedelediğini iddia eden Zeybek, Ak Parti'ye geçmesinin ardından ilk Kepez Belediye Meclisi toplantısına katılan eski CHP'li Süleyman Acar'ı eleştirdi.

Acar'ın transferinin 28 Şubat'ta yaşanan 'post modern' darbe sürecindeki demokrasiye müdahaleden farksız olduğunu iddia eden Zeybek, “28 Şubat sürecindeki darbeye ne denli karşıysak transferlerle halkın iradesinin yok sayılmasına da o kadar karşıyız.

Bunu milli iradeye yapılmış bir darbe olarak görüyoruz" diye konuştu. İfadelerinin Acar'ın şahsına yönelik olmadığını, seçmen iradesini yok sayan anlayışa ilişkin olduğunu kaydeden Zeybek'in sözlerine Ak Parti sıralarından yükselen sesleri, Başkan Hakan Tütüncü, “Dinleyelim arkadaşlar" diyerek engelledi.

Yanlış Yaptılar

Sözlerine “Milli iradeyi hiçe sayan AKP ve Sayın Süleyman Acar yanlış yapmıştır" diyerek devam eden Zeybek, sorunun Acar'ın parti değiştirmesiyle temsilde adalet ilkesinin zedelenmesinde olduğunu iddia etti.

Zeybek, “İsteyen istediği partide siyaset yapabilir. Ancak kişi elinde tutuğu temsil hakkını bırakmalıdır. CHP'den aldığı oyları yok saymaya kimsenin hakkı yoktur" diyerek, Acar'ın Ak Parti'ye katılmadan önce meclis üyeliğinden istifa etmesi gerektiğini savundu.

Acar: CHP'yi Çok Seviyorum

Zeybek'in açıklamalarına Ak Parti grup sözcüsü Serhat Demir, okuldan kaçan çocuk örneğiyle cevap verdi. Demir, hiçbir çocuğun okuldan kaçmayacağını, ancak onu okulda tutamayan, yeni bir şeyler veremeyen öğretmenlerin başka çıkar yol bırakmadığı için bu yola mecbur bıraktığını söyledi.

Eleştirilerin odağındaki isim Acar ise Ak Parti'ye geçişinin 'transfer' olarak değerlendirilmesine karşı çıktı. Acar, “Ancak hem Kadir ağabeyi hem de CHP'yi çok seviyorum.

CHP üyesiyken nasıl hizmet ettiysem aynı şekilde hizmet etmeye devam edeceğim. Zaten bu meclise ben hiçbir zaman yakamda parti rozetiyle katılmadım. Bana oy verenlerin hakkını helal ettireceğim" diye konuştu.

Milli İradeyi Hazmedemediler

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü'nün hem partisi, hem de Ak Partili meclis üyesi Acar'ı hedef alan açıklamalara cevabı sert oldu.

Partisinin 14 yılda girdiği her seçimden iktidar olarak çıktığını aktaran Tütüncü, “İktidar da meşruiyetini bağımsız ve tarafsız seçimlerden alıyorsa, burada yapılmadı belki ama CHP Genel Başkanı'nın yaptığı gibi iktidara 'sivil diktatör, sivil vesayet, sivil darbe' gibi yakışıksız benzetmelerle hitap etmek, iktidarı yaftalamak milli iradeyi hazmedememenin ta kendisidir" dedi.

Yaşam Hakkı Olmazdı

Türkiye'de iddia edildiği gibi diktatörlüğün, sivil vesayetin yaşanıyor olması durumunda iktidarın kendisi gibi düşünmeyenlere yaşam hakkı tanımayacağı gibi söz söyleme hakkı bile olamayacağını savunan Tütüncü, CHP'ye seçim sandığını işaret etti.

Tütüncü, “Halep ordaysa arşın burada. Seçimler yine geliyor. Giyersiniz kıspeti, çıkarsınız ortaya. Ama insan kaybederken de centilmen olmalı" dedi.

Partisinin 7 Haziran seçimlerinin ardından bu bakış açısıyla milletin verdiği kararı yeniden okuyarak, 'Milletin vardır bir bildiği' diyerek, kendisini yenileyerek 1 Kasım seçimlerine girdiğini anlatan Tütüncü, bu süreçte kapalı kapılar ardında parti içinde çok ciddi sorgulamalar yaşandığını kaydetti, ancak hiçbir zaman 'Bu halk nankör. Bu halk bir şeyden anlamıyor' demediklerini ifade etti.

Önemli Olan Birlik

Ak Parti'ye katılan Acar için 'transfer' değerlendirmesinin nezaketsizlik olacağını belirten Tütüncü, “Kimse kimseyle boşanmanın olmadığı kilise nikâhıyla nikâhlı değil. Etik mi? Çok su götüren siyasi bir polemik. Oraya girmek istemiyorum" dedi.

Tütüncü, Acar'ın parti değiştiren ne ilk ne de son meclis üyesi olacağını belirterek, önemli olan noktanın mecliste farklı siyasi partilerden seçilmiş tüm meclis üyeleriyle bir bütünü oluşturmak olduğunun altını çizdi.

yukarı çık
0
Paylaşım