Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Türel’den insan hakları ihlali

  • Yazan 
Türel’den insan hakları ihlali

Büyükşehir Belediyesi’ndeki çalışanların ilçelere gönderilerek günde 16 saat çalışmaya maruz bırakıldıkları için valiliğe yapılan şikayette bulunan Tüm Yerel-Sen’e içeriği oldukça anlamlı cevap geldi.

Valilik, hazırladığı raporda Büyükşehir Belediyesi’nin insan hakları ihlali yaptığına karar verdi.

30 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin belediye çalışanlarını ilçelere göndermesinin üzerine Tüm Yerel-Sen Antalya Şubesi’nin belediye çalışanlarının düşünce ve inançları dikkate alınarak ilçelere sürgün edildi gerekçesiyle 10.12.2014’te Antalya Valiliğine şikayette bulunmasının ardından valilikten cevap geldi. Sendikamız tarafından Antalya Valiliğine iletilen şikayetler, Antalya Valiliği İnsan Hakları Kurulunca işlenmiş, 2 adet Danıştay kararı ve Antalya 3. İdare Mahkeme kararı Büyükşehir Belediyesi’ne ve şikayetçi Tüm Yerel-Sen sendikasına gönderildi.

Koordinatörlük uydurma makam

Valilik kararının ardından Tüm Yerel-Sen Antalya Şubesi, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Tüm Yerel-Sen Genel Sekreteri Cengiz Gülebay, olayın geçmişinden bahsederek emeğiyle geçinen insanların günde 16 saate varan çalışma sürelerine maruz bırakılarak 15 m2’lik odada 30 kişi çalıştırıldığını belirtti. Devlet hiyerarşisinde, norm kadroda bulunmayan siyasi kişilerin koordinatör adıyla çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalıştığını söyleyen Gülebay, “Bu uydurma makamın hiç olduğu Büyükşehir yönetiminin sendikamıza gönderdiği resmi yazıyla ispatlanmış ve hiçliği kesinlik kazanmıştır” dedi.

İnsan hakları ihlal edilmiştir

Sendika tarafından 10.12.2014’te Antalya Valiliğine iletilen şikayetlerin, Antalya Valiliği İnsan Hakları Kurulunca işlenmiş, 2 adet Danıştay kararı ve Antalya 3. İdare Mahkeme kararını Büyükşehir Belediyesi’ne ve şikayetçi Tüm Yerel-Sen’e gönderildiğini belirten Gülebay, valiliğin gönderdiği resmi raporda yazanları şöyle anlattı: “Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın eylem ve işlem yoluyla kamu çalışanları hakkında kişisel verileri ele geçirdiği, çalışanların düşünce ve kanaatlerini bu yolla öğrendiği, muhalif gördüğü kamu çalışanlarını sindirmek amacıyla hiçbir iş yaptırmadan günlük 4-5 saat yolculukla Antalya’nın uzak ilçelerine götürüp getirdiği, 15 m2’lik bir odaya tıkıştırdığı, başlarına yetkisiz bir kişiyi amir olarak oturttuğu, çalışanlara bu yolla mobbing uyguladığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yasada yer almayan kadro ve makam ihdas ettiği, bu şekilde kamu hizmetinde nesnellik ilkesinden uzaklaştığı ve keyfi muamele yaptığı, boşu boşuna kamu kaynaklarının heba edilmesine, çalışanların ruh ve beden sağlığının bozulmasına neden olduğu, eylem ve uygulamaların hukuk devleti ilkesine aykırı olduğu ve kamu çalışanlarının düzenli ve sistematik bir şekilde insan haklarının ihlal edildiği kararına varıldı’ ifadesiyle Büyükşehir Belediyesi’nce çalışanların işlem ve eylem yoluyla insan haklarını ihlal ettiğine oy çokluğuyla karar vermiştir.”

Gözlemlerde toplama kampı tespiti

Gülebay, ayrıca Antalya Valiliğince gönderilen resmi belgeye göre, çalışanların, Anayasa, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve diğer uluslararası sözleşmeler ile yasalardaki haklarının ihlal edildiğini ifade etti. Valiliğin hazırladığı raporda çalışanların kaldıkları oda için ‘Bu oda bir toplama kampına benzemektedir’ ifadesinin yer aldığını söyleyen Gülebay, “Bu raporla beraber Antalya Büyükşehir Belediyesi Yönetimince yapılan yasadışı ve insan haklarına aykırı uygulamalar resmiyet kazandı ve sürgünde olan çalışanlara tazminat hakkı doğdu. Bütün bu uygulamaların kamu yararı ilkeleriyle bağdaşmadığı ve Antalya’mıza yakışmadığı ortada. Bu uygulamalara imza atanlar yaptıklarının hesabını yargı önünde verecek ve tazminata mahkum olacaklar” şeklinde konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım