Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Sağlıkçılar SES’lendi: Mücadele Etmeye Sözümüz Var

Sağlıkçılar SES’lendi: Mücadele Etmeye Sözümüz Var

KESK’e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) 6. Olağan Kongre’sini Tabibler Odası’nda yaptı. Divan oluşumundan sonra söz alan eski başkan Mustafa Kılınç, sağlık emekçilerin yaşadıkları zorluk ve sıkıntılara değinerek bu saldırılara karşı örgütlenerek karşı konulabileceğini söyledi.

Kılınç “Herkesin hayatı ve geleceği, tek bir kişinin verdiği kararlarla biçimlendiriliyor” dedikten sonra içinde bulundukları durumu şöyle özetledi;

“Sokaklarda patlayan bombaların, meydanlarda linç çetelerinin, işyerlerinde ihbarcılığın, medyada manipülasyonun hüküm sürdüğü bir korku düzenini yaşıyoruz. Döneklik, itirafçılık, işbirlikçilik gündelik hayatın ayrılmaz parçası haline geldi. Herkesin hayatı ve geleceği, tek bir kişinin verdiği kararlarla biçimlendiriliyor.

Gece yarıları yayınlanan ve kimsenin hakkında tek bir kelime edemediği Kanun Hükmünde Kararnamelerle milyonlarca arkadaşımızın yoldaşımızın hayatı değiştiriliyor işinden oluyor. Üniversitelerinde bilimin, aydınlığın, barış ve demokrasinin sesi olan yüzlerce akademisyen kamu görevinden çıkartıldı.

Barış bildirisine imza atan öğretim üyeleri ihraç edildi. On binlerce öğretmen sendikal haklarını kullandıkları için açığa alındı. Laik eğitim Laik yaşam sloganıyla basın açıklaması yapan onlarca arkadaşımıza dava açıldı”

AKP Gücünü Korku Rejiminden Alıyor

Kılınç konuşmasında şunlara değindi; “AKP Hükümeti tüm gücünü, yarattığı bu korku rejiminden alıyor. İktidar tekelini kaybetme gerçeğiyle yüz yüze kaldığı andan itibaren ülkeyi sürüklediği şiddet ve kaos sarmalı, yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine, milyonlarca kişinin yerinden edilmesine, onlarca kentin yıkımına ve belki de en kötüsü toplumda filizlenmeye başlayan barış umutlarının körelmesine neden oldu.

Şimdi hiç kimsenin kendini güvende hissetmediği bir savaş ortamında yaşıyoruz. Her gün toprağa verilen cenazeler, kulaklarda bomba seslerinin yankısı, tarihimize kanla işlenen katliamlar toplumun geleceğine olan umutlarını tüketiyor”

Mücadele Etmeye Sözümüz Var

Konuşmasının sonunda tüm sağlık emekçilerini mücadeleye çağıran kılınç sözlerini şöyle tamamladı; “Haklarımızı korumak, çalışanlar arasında dayanışmayı arttırmak, örgütlerimizi büyütmek, örgütlü mücadeleye hazırlamak, birleşik bir mücadeleyi, birleşik bir emek hareketini oluşturmak bizim görevimizdir. Sermayenin örgütlü saldırılarına birleşik bir emek hareketiyle karşı durabiliriz.

Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin refah içinde yaşadığı iş güvencesini ve gelecek güvencesini alana kadar, kadın katliamlarına karşı daha güçlü tutum almaya, sağlık ve sosyal hizmet alanındaki kadın düşmanı politikalara karşı güçlü eylem etkinlikler gerçekleştirmeye, OHAL Kaldırılıp KHK’lar geri çekilene kadar,  İhraç edilen mücadele arkadaşlarımız işlerine dönünceye kadar, Eşitlik, Özgürlük, Kardeşlik ve barış gelene kadar mücadele etmeye sözümüz var”

Yapılan seçimler sonrasında yönetim kuruluna;

Kenan Akkiraz, Nazmiye Şahin, Gülin Öztürk, Fehmi Yaşar Doğan, Özgü Erdal, Necmiye Öztürk, Haşan Hüseyin Böke seçildiler. Şube başkanının ise yönetim kurulu görev paylaşımı sonrasında belirleneceği ve en yakın ihtimalle Nazmiye Şahin’in başkan seçileceği belirtildi.

yukarı çık
0
Paylaşım