Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Oto hırsızları yakalandı

  • Yazan 
Oto hırsızları yakalandı

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, oto hırsızlığından şüpheli 18 kişinin yakalandığı bildirildi.

Açıklama şöyle; “İlimiz dahil 3 Ayrı İl Ve İlçelerinde Yapılan Eş Zamanlı Operasyon İle Oto Hırsızlığı Olayına Karışan 18 Şüpheli Yakalandı

Son zamanlarda başta Antalya il merkezi ve ilçelerinde meydana gelen oto hırsızlığı olaylarının artması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Oto hırsızlık Büro Amirliği ve Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğince ortaklaşa yapılan çalışmalarda;

Şahısların il merkezi ve ilçelerden araç çaldıkları ve bu araçların motor ve şase numaralarını değiştirmek suretiyle (Change yapmak) veya hacizli ve yakalamalı ağır hasarlı olan (pert) araçları satın alarak, hasarlı araçlar ile sağlam araçların motor ve şase numaralarını değiştirerek sahte evrak düzenlemek suretiyle yeniden piyasaya sürdükleri ve bu yolla da haksız kazanç sağladıkları tespit edilmiştir.

Konu ile ilgili iki ay süren teknik ve fiziki takip neticesi şahısların Antalya merkez, Manavgat, Alanya ilçeleri ve Hatay ili Kırıkhan ilçesinde ikamet ettikleri tespit edilmiştir. Yapılan araştırmanın devamında bu şahısların birbirleri ile ticari olarak irtibatlı oldukları ve bu yerlerde kendilerine oto tamircisi süsü vermek suretiyle çevrelerine karşı güven kazanarak dikkat çekmeden çaldıkları ve hacizli yakalamalı olarak aranan araçları change yapmak suretiyle piyasaya sürdükleri anlaşılmıştır. Piyasada bu halde 22 değişik marka ve modelde araç olduğu tespit edilmiştir.

09.09.2014 günü Manavgat, Alanya, Hatay ili Kırıkhan ilçesi ve Kahramanmaraş ilinde eş zamanlı yapılan operasyonlarda toplam 18 şüpheli şahıs yakalanmış, bu şahıslara ait ev ve iş yerinde satışa hazır change işlemi gerçekleşmiş araçlar ile bu araçlara ait yedek parçalar, change işleminde kullanılan şase etiketleri, ruhsatsız fişekler ve esrar maddesi ele geçirilmiştir.

Yakalanan şahıslar haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edilmiştir.

İlimizde mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin temini için özveri ile çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir”

yukarı çık
0
Paylaşım