Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Onlar Antalya’da Çok Özel Polis Oldular

Onlar Antalya’da Çok Özel Polis Oldular

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü, 'Engelliler Haftası' etkinlikleri kapsamında Dr. Günseli- Bülent Akınsal İlköğretim Okulu ve İş Okulu'nun 30 özel öğrencisini misafir etti. Özel öğrencileri, bir günlüğüne polis olma hayalini gerçekleştirdi. 

Özel bireyler, asayiş, çevik kuvvet ve trafik ekipleri eşliğinde eğitim gördükleri okuldan alınarak, otobüsle İl Emniyet Müdürlüğü binasına getirildi. Özel bireyleri birim müdürleri, amirleri, memurları ilgiyle karşıladı.

ŞAPKANIZI ÇIKARMAYIN

İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, özel misafirleriyle tek tek tokalaşarak ilgilendi, yanaklarından öptü. Uzunkaya, "Sizleri çok seviyoruz. Hayatınız boyunca unutamayacağınız farklı bir gün yaşamanızı hep arzu ettik.

Polis ağabeylerinizle, ablalarınızla birlikte mutlu bir gün geçireceksiniz. Hediyemiz olan polis şapkalarınızı da başınızdan hiç çıkarmayın. Çarşıda, pazarda, her yerde başınızda olsun" dedi.

MÜDÜRE ÖZEL HEDİYELER

Özel gençler, İl Emniyet Müdürü Uzunkaya'ya gösterdiği misafirperverlik, sıcak ilgiden dolayı teşekkür etti, okulda ürettikleri sanat eserlerini hediye etti. Konuklarının karşısında duygulu anlar yaşayan Celal Uzunkaya da çeşitli hediyeler sundu, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

ETLİ PİLAV-AYRAN İKRAMI

Otobüse bindirilen öğrenciler, aralarında TOMA'ların da bulunduğu polis ekipleri eşliğinde Bahtılı semtindeki Atlı Polis Birliği'ne götürüldü. Burada görev yapan şube müdürleri, amirleri ve polis memurları tarafından ilgiyle karşılanan özel öğrencilere, etli pilav, ayran, tatlı ikram edildi.

Bir süre dinlenen öğrenciler, ardından atlı polislerle tanıştı. Kontrollü bir şekilde atlara bindirilen öğrenciler, eğitim alanında gezdirildi.

ROBOT KIYAFETİ SEVDİLER

Öğrenciler, polislerin toplumsal olaylarda üzerlerine atılan taş ve kesici aletlere karşı giydikleri ve 'robot' adı verilen özel kıyafetlere merak sarınca onlar da giyindi. Atlı Polis Birliği'nde keyifli bir gün yaşayan öğrenciler, toplumsal olaylarda kullanılan TOMA'lara da bindirildi. Öğrenciler, araçların 'su savaşı' gösterisini heyecanla izledi.

POLİS KÖPEKLERİNİ İZLEDİLER

Heyecan dolu özel bir gün yaşayan öğrenciler, polis köpeklerinin eğitim merkezini de gezdi. Öğrenciler, burada köpeklerin komutlarla suçlu kişilere saldırmasını, koldan yakalamasını keyifle izledi.

Öğrenciler, daha sonra ekip otolarına, olay yeri inceleme aracına, TOMA'lara bindirildi, konvoy halinde Konyaaltı sahilinde, Konyaaltı Caddesi, Güllük Caddesi ve Yüzüncüyıl Bulvarı'nda tur attı.

Özel konuklar, araçlardan halkı selamladı, polis otolarındaki mikrofondan araç sürücülerine "Yol verin" anonsu yaptı.

Özel bireylerin bir günlük polislik macerası eğitim gördükleri okulun önünde sonlandı. Gençler, kendilerine eşlik eden polislere sarılarak teşekkür etti, okul önünde de hatıra toplu fotoğraf çektirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım