Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Nefi Kara: Cumhuriyet Halk Partisi Bugün 94 Yaşında

Nefi Kara: Cumhuriyet Halk Partisi Bugün 94 Yaşında

CHP Antalya milletvekili Niyazi Nefi Kara CHP’nin 94.ncü kuruluş yıldönümü ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Kara açıklamasında CHP’nin cumhuriyetle yaşıt bir parti olduğunu, darbelerle kesintiye uğrayan siyaset, demokrasi ve parlamenter sisteme rağmen

Cumhuriyetimiz ile aynı yaşta olan CHP dün olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bağımsızlığının, demokrasisinin, laikliğin ve birlik ve beraberliği ile bölünmez bütünlüğünün teminatı olmaya devam edeceğini söyledi.

Kara’nın açıklaması şöyle;

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin uluslararası politikada bağımsız bir aktör olarak yer almasının ideolojik temellerini belirleyen,

ülkenin yönetim anlayışını ve birlik ve beraberliğinin korunması ve gelişmesindeki temel prensipleri çizen, parlamenter sistemin en önemli aktörü olan siyasi partilerin oluşturulmasında büyük bir rol oynayan Cumhuriyet Halk Partisi bugün 94 yaşında.

Darbelerle kesintiye uğrayan siyaset, demokrasi ve parlamenter sisteme rağmen Cumhuriyetimiz ile aynı yaşta olan CHP dün olduğu gibi bugün de

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bağımsızlığının, demokrasisinin, laikliğin ve birlik ve beraberliği ile bölünmez bütünlüğünün teminatı olmaya devam etmektedir ve devam edecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 94. yılında 2017 Türkiye’sinin her zamankinden daha çok altı oku benimsemeye ve sahiplenmeye ihtiyacı olduğu çok açık bir şekilde görülmektedir.

Özellikle 15 Temmuz Darbe Girişimi ve ardından yaşanılan OHAL süreci devletin temel felsefesinin CHP’nin altı oku rehberliğinde oluşturulmasına dair olan söylemlerimizi ve haklılığımızı bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

Cumhuriyetin temel değerlerinin yozlaştırılmaya çalışılmasının, ülkenin tarikat ve cemaat ortaklıkları ile yönetilmesinin ve bu hatada bugün dahi ısrar edilmesinin,

demokrasi, yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü, bilimsel ve çağdaş bir eğitimin çağın gerekliliğini yakalamakta en önemli sacayakları olduğunun unutulmasının bedellerini Devleti yönetenler değil, bu Cumhuriyetin vatandaşları ödemektedir.

Oysaki 1923 yılında ilan edilen bu Cumhuriyet tarikat ve cemaat yönetimlerini reddederek,

Laikliği Devletin temel felsefesi haline getirerek, bilimsel bir eğitimle yetişmiş nesilleri geleceğin teminatı olarak görerek büyük bir öngörü ve sağduyu örneği göstermiştir.

Bu öngörü ve sağduyunun, demokratik rejimin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin garantisi dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet Halk Partisidir.

Cumhuriyet ve demokrasi düşmanları çok iyi bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin demokrasisinin ve bağımsızlığının en büyük teminatı ve savunucusu Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün hayal ettiği ve hedef gösterdiği çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti ise CHP olduğu sürece zor ve imkansız değildir.”

yukarı çık
0
Paylaşım