Menu
RSS

Muratpaşalı 4000 Kursiyerden Sergi

Muratpaşalı 4000 Kursiyerden Sergi

Muratpaşa Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Kursları kursiyerleri tarafında yapılan el emeği ürünler Cam Piramit’te sergiye açıldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Uysal, 4 bin olan kursiyer sayısını 7 bine çıkarmayı amaçladıklarını kaydetti.

Muratpaşa Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Kurslarına devam eden kursiyerler tarafında yapılan el emeği ürünler Cam Piramit’te sergilenmeye başlandı.

Serginin açılış törenine, Antalya Valisi Muammer Türker’in eşi Filiz Türker, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ve eşi Aylin Arısoy, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hedef 7 Bin Kursiyer

Antalya’nın 14 noktasındaki 46 atölyede 67 branşta 4 bine ulaşan kursiyere eğitim verdiklerini ifade eden Başkan Uysal, “Resimden tiyatroya, heykelden seramiğe, ebru sanatından nakışa, pastacılık kurslarından dil ve bilgisayar kurslarına kadar birçok alanda meslek edindirme kursları açtık.

Meslek edindirme ve sanat topluluklarında müziğe, sanata gönül vermiş komşularımıza ev sahipliği yapıyoruz” diye konuştu. Bu alanda çıtayı yüksek bir noktaya taşıdıklarını söyleyen Uysal, 4 bin olan kursiyer sayılarını 7 bine çıkarmayı amaçladıklarını ifade etti.

Mesleki ve sanat eğitiminin yanı sıra kursiyerlere girişimcilik eğitimi de sunduklarını dile getiren Ümit Uysal, “El emeği göz nuru ürünleri internet üzerinden ekonomiye kazandırmalarına olanak tanıyacak e-ticaret içinde çalışmaları sürüyor” dedi.

Ürünler İlgi Gördü

Halka her türlü sosyal ve kültürel etkinliği sunmaya hazır olduklarını belirten Başkan Uysal,  “Klasik belediyecilik anlayışı dışında çalışmalar yapmayı ilke edindik. Elbette yapmamız gereken hizmetlerin en iyisi yapılacak ama kültürel ve sosyal projeler de son sürat devam edecek.

Kursiyerlerimizin elleri gümüşlensin” ifadelerine yer verdi. Başkan Ümit Uysal aynı zamanda kursların devamlılığı için işbirliği içinde oldukları Muratpaşa Kaymakamlığı ile Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi’ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek ziyaretçiler sergi alanını gezdi. Vatandaşların sergiye olan ilgisi yoğundu. Başkan Uysal da cam atölyesinin bulunduğu alanda kursiyerler yardımıyla boncuk yaptı. Sergi, 30 Mayıs’a kadar açık kalacak.

yukarı çık
0
Paylaşım