Menu
RSS

Mevlüt Çavuşoğlu Alanya'da Turizmcilerle Bir Araya Geldi

  • Yazan 
Mevlüt Çavuşoğlu Alanya'da Turizmcilerle Bir Araya Geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'da turizmcilerle bir araya geldi. Eftalia Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Çavuşoğlu, daha önce ALTİD Başkanı Burhan Sili ve TÜRSAB BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu'nun kendisinden bazı AB ülkeleri ile vizelerin kaldırılması talebinde bulunduğunu belirterek,

"Biz de bu konuyu ele aldık ve Schengen’e dahil olan ama AB üyesi olmayan ülkelerle beraber AB ülkelerine de şartlar oluştuğu süreçte vizeleri kaldıracağız” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Dr.Hasan Tanrıseven’in ev sahipliğinde Eftalia Otel’de Turizm, İnşaat ve Tarım Sektörleri Değerlendirme ve İstişare Toplantısı’nda Alanya sektör temsilcileriyle buluştu. Toplantıda Konuşan Bakan Çavuşoğlu, AB müzakerelerinin başladığını ve fasılların açıldığını dile getirdi. Alanya'da bisiklet sporu ve spor turizmine yönelik veledrom yapma sözünü verdiklerini belirten Çavuşoğlu, bununla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'la görüştüğünü kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, bunun yanında golf sporu için önemli adımların atıldığını Alanya’ya bu sporu kazandıracaklarını ifade etti. Çavuşoğlu, “Önceki toplantılarda Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Sayın Burhan Sili ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Sayın Suat Çavuşoğlu, bazı Avrupa ülkelerine vizeyi kaldırmamız gerektiğini iletmişlerdi. Biz de bu konuyu ele aldık ve Schengen’e dahil olan ama AB üyesi olmayan ülkelerle beraber AB ülkelerine şartlar oluştukça vizeleri kaldıracağız” dedi.

“BU KRİZİ ANCAK DEVLET DESTEĞİYLE AŞABİLİRİZ”

ALTİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili de kürsüye çıkarak şunları söyledi:

“Avrupa ülkeleri başta olmak üzere devletimizin hızlı hareket ederek güvenlik algısını yeniden yapılandırması gerekmektedir. Bizler reklam ve tanıtım konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Yurt dışından basın mensuplarını bölgemizde ağırlıyoruz. Fuarlarda yaptığımız görüşmelerde Avrupalı tur operatör temsilcileri Türkiye’ye ihtiyaçları olduğu yönünde yaklaşım sergiliyor.

Bu bizler için güzel bir sinyal. Bunun dışında SGK desteği ve ÖTV indirimi, uzun vadeli ve düşük faizli devlet kredileri, konaklama tesisleri yatırımlarının durdurulması, ihracatçıların yararlandıkları teşviklerden yararlanma gibi konular hakkında sayın bakanımıza her fırsatta dosyalar iletiyoruz. Bu krizi ancak devlet desteğiyle aşabiliriz. Alanya’nın hamisi Sayın Çavuşoğlu’na desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.”

yukarı çık
0
Paylaşım