Menu
RSS

Halk Evleri MYK Üyesi Meriç: Mehmet Ağar Polisleri Önerdi Öne çıkarılmış

Halk Evleri MYK Üyesi Meriç: Mehmet Ağar Polisleri Önerdi

Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın Antalya Cemevi’nde düzenlediği panelde konuşan Halkevleri MYK Üyesi Kutay Meriç ilginç bir iddia ortaya attı.

17-25 Aralık sürecinde AKP ile FETÖ’cüler arasında başlayan savaş sonrası polis teşkilatındaki FETÖ’cülerin tasfiye edilmesi sonrası yerlerine getirilecek polislerin Mehmet Ağar’ın tavsiye ettiğini söyledi.

Meriç bu konuda şunları söyledi; “Darbe sonrası tasfiyeler başladı. Yaklaşık 80.000 insan 22 000 eğitimden, ordudan da binlerce var. Devamı da gelecek deniyor, devletten tasfiye edildi.

Peki, burada sormak lazım; 2007’de poliste ve yargıda FETÖ’cüleri tavsiye ettikleri zaman yerlerine kimleri yerleştirdi? Şöyle bir düşünün. O zaman bize el altından gelen bilgiler vardı, basına düşmeyen bilgiler, Mehmet Ağar'ın göreve getirildiği söyleniyordu.

FETÖ’cüler tasfiye edildiği zaman gayri resmi bir şekilde Mehmet Ağar'ı çağırmışlar, bize kadro öner onları getirelim diye. Mehmet Ağar onlara bilinen MHP'li kadroları öneriyor.

Yargıda ve polisle bir MHP'lileşme dönemi başladı. Dikkat ederseniz zaten bu süreç sonrasında da bir Kürt savaşının yeniden başlatılması, bu ittifakın siyasal gerekçeleriydi.

Dolayısıyla şimdi orduda kim kaldı diye baktığımızda geriye bir MHP'li subaylar kaldı, iki ortalama Atatürkçü diye bilinen herhangi bir partiye bağlı olmayan bir subay gurubu olgusuyla karşı karşıyayız”

yukarı çık
0
Paylaşım