Menu
RSS

Manavgat’taki Yangında Çaresizliğin Gözyaşları: Acımız Çok Büyük, Yüreğimiz Yanıyor

Manavgat’taki Yangında Çaresizliğin Gözyaşları: Acımız Çok Büyük, Yüreğimiz Yanıyor

Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde dünden beri devam eden ve oldukça büyük yıkıma neden olan yangında Manavgat Belediye Başkanı tüm kadrosu ile yangına müdahale ederken, gördüğü felaket karşısında gözyaşlarını tutamadı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen paylaşımlarında bu acıyı ve korkunç gerçeği anlatıyor:

“Bu yaşadıklarımızı tarif etmeye kelimeler yetmiyor. Bu yangın ormanlarımızı, evlerimizi, en önemlisi de yüreklerimizi yaktı, yakmaya da devam ediyor.  Bu süreci her an, gece gündüz, halkımızın yanında yer alarak. Birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte aşacağız.

Ciğerlerimizi ve yüreğimizi yakmaya devam eden yangını söndürmek için görev yapan ekiplerimizin öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tüm ekiplerimizi seferber ettik. Yangın söndürme çalışmalarının yapıldığı bölgelerde su ayran ve yiyecek dağıtımlarımız aralıksız devam ediyor.

Manavgat'ımızda yangın felaketinin başladığı andan itibaren, yetişebildiğimiz ölçüde vatandaşlarımıza yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Bu zor zamanları hep birlikte aşacağımıza olan inancımızla var gücümüzle çalışıyoruz”

“Değerli hemşehrilerim,

Manavgat halkı olarak tarihimizin en büyük yangınlarından birisiyle karşı karşıyayız. Pek çok yerde aynı anda başlayan yangınlara belediyemiz ve tüm kurumlarımızla birlikte müdahale etmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar can kaybının olmaması en büyük tesellimizdir.

Ancak hala bu zorlu süreç geçmiş değil. Yangınlar hala devam etmekte. Yangına müdahale etmekte olan itfaiye, belediye ve orman işletme ekiplerimize mümkün olduğunca yardımcı olmalarını, yolların kilitlenmesine sebebiyet verileceği için mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamalarını ve

olası yangınları önlemek amacıyla gerekli tedbirleri almalarını önemle rica ediyorum. Sabır ve özveriyle bu kötü süreci el ele vererek ve yardımlaşarak en kısa sürede atlatacağız”

yukarı çık
0
Paylaşım