Menu
RSS

Manavgat Irmağı’ndaki Balık Ölümleri TBMM Gündeminde

Manavgat Irmağı’ndaki Balık Ölümleri TBMM Gündeminde

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Manavgat Irmağı’nda telef olan 600 bin alabalığın ölümünün araştırılmasını istedi. CHP’li Kara, TBMM’ye sunduğu araştırma önergesinde balık ölümlerinin sebeplerinin araştırılması, ihmali olanların tespiti ve gereken önlemlerin alınmasını istedi.

Barajlarda Yeterince Su Bırakılmamış

Bugüne kadar bu tarz bir olay ile karşılaşılmadığının altını çizen Kara, “Aldığımız bilgilere göre barajlarda yeterince su bırakılmadığı için su sıcaklığı artmış ve oksijen miktarı azaldığı için binlerce balık telef olmuştur. Üretici de ciddi zarara uğramıştır” ifadelerini kullandı.

Baraja Taze Su Girişi Yapılmadığı Anlaşılıyor

İlgili mühendislerden alınan bilgilerden de bahseden Kara, “balıkların suda çözünmüş oksijeni kullanabilmesi için su sıcaklığının 24-25 derecelerde olması gerekir ancak anlaşıldığı kadarıyla taze su girişi yapılmadığından suyun derecesi bu rakamların oldukça üstüne çıkmıştır” açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz aylarda Köprüçayı’nda HES inşaatları nedeniyle meydana gelen balık ölümlerini de hatırlatan Kara, doğal yaşam ve canlı hayatının korunması gerektiğinin altını çizdi.

yukarı çık
0
Paylaşım