Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Kumbul; Enç’in Antalya Milletvekili Olmasından Utanç Duyuyoruz

Kumbul; Enç’in Antalya Milletvekili Olmasından Utanç Duyuyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, AKP Antalya milletvekili Gökçen Özdoğan Enç için “kentimizin milletvekili olmasından da biz büyük utanç duyuyoruz” dedi.

Kumbul CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için söylediği söylemi desteklerken, bu söylemi üzerin eaçıklama yapan AKP Antalya milletvekili Gökçen Özdoğan Enç’in konuşmasında sarf ettiği sözleri kınadı. Kumbul şunları söyledi:

“AKP milletvekili Gökçen Özdoğan Enç dün yaptığı açıklama ile Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “Bu sözleri söyleyen kişiyle aynı mecliste siyaset yapmaktan, aynı ülkede nefes almaktan utanç duyuyorum.

Bu sözlerin bir genel başkan tarafından, bir siyasi, bir rol model olarak görülen kişi tarafından söyleniyor olmasını aklım almıyor. Çok büyük edepsizlik ve hadsizlik olarak görüyorum.” deme cüretini göstermiş.

5 Aralık 1934'te kadına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 'arızalı bir durum' olduğunu savunan, 2014 yerel seçimleri sonrası Antalya Büyükşehir Belediyesini basarak, kadın çalışanlarımıza ağıza alınmayacak küfürlerle saldıran güruhda ön saflarda yer alan bir kadın milletvekilinin edep ve had dersi vermeye kalkması gerçekten şaşırtıcı.

Ensar Vakfının 45 erkek öğrencisine tecavüz edildiği bir ortamda “bir kereden bir şey olmaz” diyerek tecavüzcüleri savunan zihniyetin milletvekili olmaktan utanmayan Enç nasıl oluyor da birdenbire utanç duygusunu hatırlıyor? Kendi Bakanları bir rüşvetçinin önüne yatarken hicap duymayan Enç, bizim Genel Başkanımızın bu sözleri hatırlatmasından neden bu kadar hicap duymuş? İşte bizim de bu durumu hiç aklımız almıyor.

Genel Başkanımız ve aklı normal olarak çalışan herkes “önüne yatmak” deyimini koruyup, kollamak anlamında algılamıştı. Şimdi bu sözü, tıpkı Ensar Vakfındaki tecavüzcü zihniyetiyle başka bir yere yatmak olarak anlayanlar, acaba kendi Bakanları Reza Zarrap’ın önüne yatarken Bakanlarının ne yaptığını düşünmüşlerdi?

Bu durum bir kez daha ortaya koyuyor ki ahlak, edep ve vicdan anlayışımızın bu kadar farklı olduğu bir kişinin kentimizin milletvekili olmasından da biz büyük utanç duyuyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım