Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

KPK Eşbaşkan Yardımcısı Kara Alman Parlamentosu’nu Kınadı

KPK Eşbaşkan Yardımcısı Kara Alman Parlamentosu’nu Kınadı

AB ve Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkan Yardımcısı CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Alman Parlamentosu’nun aldığı soykırım kararını kınadı.

Yaptığı açıklamada, parlamentoların bu gibi tarihi olayları iç siyasetlerinde ya da uluslararası ilişkilerde bir malzeme olarak kullanmasını kabul edemeyeceklerini ve Alman Federal Meclisi’nin aldığı bu kararın Türkiye’yi bağlamayacağını vurguladı.

Uluslararası Mahkemelere Göre Hukuki Dayanaktan Yoksun

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin ‘Meclislerin ve Hükümetlerin bir olayın soykırım olup olmadığı konusunda karar veremeyeceğine dair kararları ile 2016 Ocak ayında Fransa Anayasa Konseyi’nin Gayssot Yasasını Anayasaya uygun bularak Sözde Soykırımı inkâr edenlere ceza verilmesinin önüne geçtiğine dair kararlarını hatırlatan CHP’li vekil, uluslararası mahkemelerin soykırım iddialarını hukuki dayanaktan yoksun kabul ettiğinin altını çizdi.

Almanya Kendisi Hukukun Üstünlüğü İlkesini Tahrip Ediyor

Almanya gibi Avrupa Birliği değerlerini en çok savunan ve gözeten bir ülkenin bu yüksek yargı mahkemelerinin kararlarını yok sayarak hukukun üstünlüğü ilkesini bizzat kendilerinin tahrip ettiğini belirten Niyazi Nefi Kara, Türkiye ve Almanya ilişkilerinin ve Almanya’da yaşayan Türklerin bu karardan olumsuz etkileneceğini ifade etti.

Bu yaklaşımın Türkiye-Ermenistan ilişkilerine bir katkı sunmayacağının da apaçık ortada olduğunu söyleyen Kara, tarihe ortak bir perspektiften bakılması desteklenmediği sürece Türk ve Ermeni halklarının çocuklarına bırakılacak olan mirasın önyargı, intikam ve kin duygusundan başka bir şey olmayacağını belirtti.

Açıklamasında bu kararın alınacağının uzun süreden beri belli olduğunu hatırlatan CHP’li vekil, AKP Hükümetinin tepki vermekte ve bu kararın alınmasını engelleme girişiminde bulunmakta geç kaldığı için de bugün oluşan bu tablodan sorumlu olduğunu ifade etti.

yukarı çık
0
Paylaşım