Menu
RSS

Köprüçayı’ndaki Balık Ölümleri TBMM’de

Köprüçayı’ndaki Balık Ölümleri TBMM’de

Köprüçayı’nda geçen hafta yaşanan balık ölümleri CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara tarafından TBMM’ye taşındı.

Esnaf ve Vatandaş Tedirgin

Serik ve Manavgat İlçelerinin sınırı içerisinden geçen Köprüçayı’nın, barındırdığı balık çeşitliliği, çevresindeki bitki örtüsü ile tarım faaliyetlerinde kullanılması ve rafting sporu ile uğraşanların uğrak yeri olması nedeniyle Antalya ili için son derece öneme sahip olduğunu ifade eden CHP’li vekil, yaşanan balık ölümlerinin hem üreticiyi, hem esnafı hem de turistler ile bölge halkını tedirgin ettiğini söyledi.

Yaşanan toplu balık ölümlerinin sebebinin araştırılması için su ve balıklardan örnekler alındığını ancak sonuçların henüz kamuoyu ile paylaşılmadığını hatırlatan Dr. Kara, yaptığı açıklamada Beşkonak Değirmenözü HES çalışması ile Beşkonak Sağırin mevkiinde yapılan yol çalışması faaliyetlerinde kullanılan patlayıcıların balıkların ölümüne sebep olduğu iddialarının araştırılması gerektiğini belirtti.

Kentin Dokusu ve Hafızası İle Oynamalarına İzin Vermeyeceğiz

Her ne sebep olursa olsun AKP Hükümetinin bölgeye yaşattığı doğa katliamının sonucunu vatandaşla paylaşmak zorunda olduğunu ifade eden Kara, bu olayın takipçi olacaklarını ve AKP’nin rant uğruna kentin dokusu ve hafızası ile daha fazla oynamalarına izin vermeyeceklerini vurguladı.

yukarı çık
0
Paylaşım