Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Kocadon: Antalya Yanlış Yaptı, Bu Turistlerin Hep Geleceğini Zannetti

  • Yazan 
Kocadon: Antalya Yanlış Yaptı, Bu Turistlerin Hep Geleceğini Zannetti

Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Başkanı Mehmet Kocadon, Utrecht Turizm Fuarı’nda sorularımızı yanıtladı. Antalya'nın diğer pazarlara yüklenmesinin Bodrum'u olumsuz etkilemeyeceğini ifade eden Kocadon, ''Antalya zamanında bir yanlış yaparak bu turistlerin hep geleceğini zannetti.

Biz Bodrum olarak sürekli yeni pazarlar ararken, onlar sürekli aynı pazarlarda kaldılar.'' şeklinde konuştu. İşte Kocadon’un, fuarda yapılan birebir görüşmeler, İstanbul’daki terör saldırısının sektöre etkileri ve 2016 sezonuna dair görüşleri...

2016 sezonuna dair elde ettikleri verileri paylaşan Kocadon, fuarda yapılan birebir görüşmeler sonucu Bodrum’a dönük satışlarda bir önceki yıla göre hafif de olsa artış olduğunu gördüklerini söyledi. Kocadon, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

TUI 2016’DA NE YAPACAK?

‘’TUI ile yaptığımız görüşmelerde ise Bodrum'a dönük çalışmalarının devam edeceğini, ancak geçen yılki kadar olmayacaklarını söylediler. Buna dair de 2 neden öne sürdüler. Bunlardan bir tanesi hükümetin açıkladığı uçak desteğinin henüz karara bağlanmamış olması, diğeri ise havalimanında sübvansiyon talep etmeleri. Biz de kendilerine, hükümetin verdiği sözün söz olduğunu, Bodrum Havalimanı'nda sübvansiyon uygulanması ile ilgili de çalışma yapacağımızı söyledik. Görüşmemiz olumlu geçti.’’

'DURUMDAN MENFAAT SAĞLAMAYA ÇALIŞANLAR VAR'

İstanbul'da yaşanan terör saldırısına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kocadon, “Bütün turizmcilerde bir endişe var. Ama şunu da bilmek gerekiyor: Şu anda Hollanda'da ne kadar güvendeyiz? Terörü sadece Türkiye üzerinden yorumlamamak ve fazla da gündemde tutmamak lazım. Avrupa'nın pek çok yerinde terör olayları oluyor ancak Türkiye'de olunca çok daha büyük gündem oluyor. Bazı tur operatörlerinin bunu turizmcilerin önüne koymasını da doğru bulmuyorum. Bu durumdan menfaat sağlamaya çalışanlar da oluyor ama ben de onlara 'ben senin ülkende ne kadar güvendeyim?' diye soruyorum.” dedi.

'600 TUR OPERATÖRÜ, ACENTE VE TURİZM YAZARINI BODRUM’DA AĞIRLAYACAĞIZ'

Bodrum'un 2016 beklentileri ile ilgili de bilgi veren Kocadon, şu noktaların altını çizdi:

‘’Biz Bodrum olarak büyük bir tanıtım atağına başladık. Şubat ayının sonu ile nisan ayları arasında İngiltere, Almanya ve Hollanda ağırlıklı olmak üzere, 600 tur operatörü, acente ve turizm yazarını Bodrum'da ağırlayacağız. Bununla ilgili tüm planlamalar yapılmış durumda.

Ayrıca sosyal medyada Bodrum'un tanıtılması ile ilgili bir çalışma başlattık. Bu da inanıyorum ki insanların Bodrum'a bakış açısını değiştirecek.’’

'ANTALYA YANLIŞ YAPTI'

Kocadon, Rusya pazarında büyük kayıp yaşaması beklenen Antalya'nın diğer ülkelerde agresif hareket edip Ege'yi tehdit edebileceği şeklindeki iddialara ise şu yanıtı verdi:

‘’Bodrum Türkiye'nin ve Avrupa'nın üst gelir grubuna ait turistini ağırlayan bir bölge. Rusya pazarı bizi çok fazla etkilemiyor, çünkü biz Rusya'dan özel jetleriyle gelenleri ağırlıyorduk. Burada bir kaybımız yok.

Antalya zamanında bir yanlış yaparak bu turistlerin hep geleceğini zannetti. Biz Bodrum olarak sürekli yeni pazarlar ararken, onlar sürekli aynı pazarlarda kaldılar. Bakın şu anda Bodrum'a Çinliler, Hindistanlılar geliyor. Japonya üzerinde proje başlattık ve ileride Japon misafirleri ağırlayacağız. Sağlık turizmini başlattık. Spor turizminde, golfte adımlarımızı attık. Kongre turizmi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yatırımcılarla görüşüyoruz. Biz 30 ülkede Bodrum'un tanıtımını yapıyoruz. Bu nedenle Antalya'nın bizi etkileyeceğini düşünmüyorum.’’ Savaş Daş-TurizmGüncel-Utrecht

yukarı çık
0
Paylaşım