Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Kemal Kılıçdaroğlu: Türkiye Kontrolden Çıkmış Durumda

Kemal Kılıçdaroğlu: Türkiye Kontrolden Çıkmış Durumda

Gaziantep’te yaşanan patlamanın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün kurmaylarıyla bir araya geldi. Başbakan Binali Yıldırım ile yarın yapılacak görüşmenin de değerlendirildiği toplantıda istihbarat zafiyeti birinci gündem maddesini oluşturdu.

Gaziantep’te yaşanan patlamanın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün kurmaylarıyla bir araya geldi.  51 kişinin hayatını kaybettiği, 94 kişinin ise yaralandığı Gaziantep'teki canlı bomba saldırısının değerlendirildiği toplantı yaklaşık 1,5 saat sürdü.

UYARILARIMIZI DİNLEMEDİLER

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu kurmaylarıyla yaptığı toplantıda şu değerlendirmelerde bulundu:

“AKP ülkeyi yönetemiyordu, durum zaten kötüydü artık hiç yönetemiyor. Ülke tamamen kontrolden çıkmış durumda. Türkiye bu hale nasıl geldi. 14 yıldır yönetenler TSK'dan eğitime, adalet sisteminden istihbarat zafiyetine kadar gelinen nokta ortada. Yanlış dış politika ve Suriye'de savaşın desteklenmesi sınırların kevgire dönmesine karşı yaptığımız uyarıların hiçbirini dinlemediler.

ÖZELEŞTİRİ YAPMALILAR

İstihbarat zafiyeti bu noktadayken MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın halen görevinde devam etmesi ısrarını, ülkenin buna mahkum edilmesini anlamak mümkün değil. Neden bu kadar ısrar ediliyor. Bu konu da dahil olmak üzere Başbakan Yıldırım'a bir çok soru yönelteceğim.

Çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ve yapılan uygulamalar esas meseleyi göremediklerini gösteriyor. Bugüne kadar olan her şeyi FETÖ'ye bağlanması da bunu gösteriyor. Türkiye derin bir yönetim krizi yaşıyor. Artık gitmeleri gerekiyor. Özeleştiri yapmalılar.

OHAL’I AŞACAK DÜZENLEMEDEN KAÇININ

Toplantıda darbe girişiminin ardından alınan OHAL kararı ve bu çerçevede çıkarılan KHK’lerın kapsamı da masaya yatırıldı. CHP, KHK’lerle OHAL dönemini aşacak şekilde düzenlemelerin yapıldığına dikkat çekilerek, Liderler Zirvesi’nde cemaat ile mücadelede hukuk zemininden taviz verilmeden mücadele edilmesinin öneminin vurgulanması noktasında görüş birliğine vardığı öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU GAZİANTEP’E GİDECEK

MYK toplantısında ayrıca CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun saldırının gerçekleştiği Gaziantep’i ziyaret etmesi de kararlaştırıldı. Kılıçdaroğlu’nun zirvenin erken bitmesi durumunda yarın veya Salı günü Gaziantep’e gidebileceği öğrenildi.

yukarı çık
0
Paylaşım