Menu
RSS

İzmir’de İnsan Kaçakçılığı Operasyonu: Jandarma Başçavuş Tutuklandı

  • Yazan 
İzmir’de İnsan Kaçakçılığı Operasyonu: Jandarma Başçavuş Tutuklandı

İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde, insan kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla aralarında Doğanbey Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görevli Kıdemli Başçavuş Recai A.'nın da olduğu 6 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 6 kişi de tutuklandı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığıı İstihbarat Şube ekipleri, mültecilerin Ege Denizi’nden Yunanistan’a geçmek için yoğun olarak kullandığı Seferihisar’da, 5 ay önce Ordu’dan atanan Doğanbey Jandarma Karakol Komutanlığı’nda görevli Kıdemli Başçavuş Recai A.’nın mültecilerin kaçışına izin verdiği ve insan kaçakçılarıyla birlikte çalıştığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Hakim kararıyla, teknik ve fiziki takip başlatıldı. Başçavuş Recai A.’nın, insan kaçakçılığı yaptığı iddia edilen Ç.Ö. ile buluşarak yemek yemesi ve para alması da fiziki takip sırasında görüntülendi.

Hazırlıklarını tamamlayarak geçen hafta harekete geçen İl Jandarma ekipleri, ‘rüşvet almak ve görevi kötüye kullanmak’ suçlamasıyla Recai A.’yı, insan kaçaklığı yaptığı iddiasıyla da Ç.Ö. ile birlikte 4 kişiyi gözaltına aldı.

6’sı da tutuklandı

İnsan kaçakçılığına karşı sıkı denetimleri sonrası, kaçakçıların Recai A. ile temasa geçip kişi başı 100, grup başına 3 bin dolar vererek anlaşma yaptığı iddia edildi. Rüşvetten sonra Recai A.’nın denetimleri sıkı tutmadığı, insan kaçakçılarını görmezden geldiği, polis denetimlerini haber verdiği öne sürüldü. Recai A.’nın suçlamaları kabul etmediği belirtildi. Dün adliyeye sevk edilen 6 kişi de tutuklandı. (DHA)

yukarı çık
0
Paylaşım