Menu
RSS

Halk-Lis; Okullar Bizimdir! Gelecek Bizimdir!

Halk-Lis; Okullar Bizimdir! Gelecek Bizimdir!

Son günlerde ülkenin birçok ilinde liselilerden yükselen özgürlük çağrılarına Antalya’dan da birçok lise katıldı. CHP Lise Örgütlenmeleri Halkçı Liseliler (Halk-Lis) Antalya İl Başkanı Ozan Şükrü Kayapınar’ın yaptığı açıklamaya göre Antalya genelinde 56 Devlet Lisesinin ve 43 Temel Lise bu direniş çığlığına katıldı.

Kayapınar’ın yaptığı açıklamada şunlar belirtilmekte;

“Gazipaşa'dan Kaş'a, Kumluca'dan Akseki'ye, Kepez'den Korkuteli'ne, Döşemealtı'ndan Muratpaşaya'ya, Antalya'nın dört bir yanından, Tüm Türkiye'ye!

Biz Cumhuriyet Halk Partisi Lise örgütlenmesi, Halkçı Liseliler olarak Antalya genelinde 56 Devlet Lisesinin ve 43 Temel Lisenin öğrencilerinden bize gelen destek açıklamalarını tüm Türkiye'ye duyuruyoruz!

Bizler Antalya'da ki lise öğrencileri olarak İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de ve ülkenin dört bir yanında gerici, zorba, yandaş eğitime başkaldıran liseli arkadaşlarımızın sesine ses katıyor ve bizde bu arkadaşlarımızın yanındayız diyoruz!

Okullarımızda gün be gün dayatılan gerici, yandaş, baskıcı ve antibilimsel eğitime karşı laikliği, bilimi, dayanışmacı ve ilerici eğitimi savunmanın zorlaştığı, zorlaştırıldığı bu dönemde bu isyan bizler için çok büyük bir umuttur.

Velileri, öğrencileri hatta eğitimcilerimizi; vicdanıyla hareket eden herkesi biz liselilerin başlattığı bu mücadeleye destek vermeye çağırıyoruz.

Okulumuzda yandaş idare ve öğretmenleri, gerici vakıfları; ülkemizi karanlığa sürükleyen, kazanımlarımızı yok etmek isteyen iktidarı, her zaman baskılarına maruz kaldığımız Mustafa Kemal düşmanlarını eğitim kurumlarında istemiyoruz!

Son günlerde baskıcı ve gerici zihniyetin biz lisesiler hakkında söylediklerini duyuyoruz! Okullarda bizlere karşı bir cezalandırmaya gidileceğini biliyoruz! Ve bu konuda da uyarıyoruz!

Sakın Ama Sakın!

Geleceğimiz için başlattığımız bu mücadelede; Bu ülkenin geleceği olan bizleri susturmaya, baskılarınızla yıldırmaya, tehditlerinizle korkutmaya çalışmayın!

Eğer baskılarınıza devam etmekte kararlıysanız şunu iyi bilin; Ekilir ekin geliriz, ezilir un geliriz; bir gider bin geliriz!

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi "En önemli ve verimli vazifelerimiz milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde kesinlikle zafere ulaşmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu şekilde olur"

Okullar bizimdir! Gelecek bizimdir! Milli Eğitimi korumak bizim vazifemizdir! Halkçı Liseliler Antalya İl Örgütü olarak bütün liseli arkadaşlarımızı selamlıyor, bizde tüm liseleri bu karanlığa karşı birlik olmaya çağırıyoruz!”

yukarı çık
0
Paylaşım