Menu
RSS

Erdoğan: Cemaat'e Ben de Yardım Ettim, Milletim Bizi Affetsin!

Erdoğan: Cemaat'e Ben de Yardım Ettim, Milletim Bizi Affetsin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, olağaüstü toplanan Din Şurası'nda gündeme ilişkin konuştu. Cemaat'e ilişkin konuşan Erdoğan, "Ben de katılmadığım pek çok şey olmasına rağmen bunlara yardımcı oldum" dedi. Erdoğan, "Rabbim de milletim de bizi affetsin" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, olağanüstü toplanan Din Şurası'nda konuştu.  "Milletimiz meşrebi ne olursa olsun Allah diyen peygamber diyen hayır hasenat için çalışan herkesi olduğu gibi bu yapıya iyi niyetle yaklaşıp bu yapının mensuplarını koruyup kollamıştır" diyen Erdoğan, "Tek parti döneminde dini cemaatlerin üzerine gidildiği dönemde bu yapı milletimizin kolları altında varlığını sürdürmüştür. Özal, Demirel hatta biz de bu yapıya destek olduk. Ben de katılmadığım pek çok şey olmasına rağmen bunlara yardımcı oldum.

Şerif Mardin'in çevre olarak tarif ettiği dışlanmış kesimleri merkeze taşıma çabamızda bu kesim yer aldı. Yürütüyor göründükleri eğitim ve yardım faaliyetleri için bu yapıya müsamaha gösterdik. Bir ortak yapımız var dedik. Aynı menzile giden farklı yollar olarak gördüğümüz bu yapının sinsi amaçları olduğunu görmedik.

Erdoğan’dan Tarihi Açıklama: Cemaat'e Ben De Yardım Ettim, Milletim Bizi Affetsin!

2010 yılından itibaren bu tespiti paylaştığım birçok arkadaşım oldu. 2012'den itibaren rezervlerimizi çok kesin koyduk. Çok yakından tanıdığım bazı komutanlara yöneltilen suçlamalar beni ikna etmedi.  O sıralarda meseleyi kendi arkadaşlarımıza bile anlatmakta güçlük çekiyorduk. Bu örgütün en başına şahsımı, altında Binali Bey, enerji bakanımız oğlum, birkaç tane işadamı bu örgütün şemasında görülen isimler oldu.

Bunu dahi anlatırken birçok arkadaşlarımız inanmıyordu. Hala inanmayanların olduğunu da biliyorum. Bakıyor ama görmüyor olanların da olduğunu biliyorum. Bu noktadan sonra şüphe dönemi bitti mücadele dönemi başladı" ifadelerini kullandı.

RABBİM DE MİLLETİM DE AFFETSİN...

17-25 Aralık sonrasında aldığımız önlemler olmasaydı bu darbe girişimi TSK içinde bir grup teröristin değil, polisiyle yargısıyla birçok kişinin katılımıyla karşımıza çıkacaktı. Bu hain örgütün amacını çok daha önce ortaya dökemediğimizin üzüntüsü içerisindeyiz. Bundan dolayı millete ve rabbime verecek hesabımız olduğunu biliyorum. Rabbim de milletim de bizi affetsin

"PKK'nın elinde doğru düzgün silah yok ama bu FETÖ milletin vergileriyle alınan silahlarla millete kurşun yağdırıyor.

PENSİLVANYA'DAKİ O ŞARLATANA...

Bu salondan ilan ediyorum, şu saatten sonra Pensilvanya'daki şarlatanın, terörist başının hezeyanlarına kulak veren herkes başına gelecekleri kabul etmiş demektir. Tabi bu yapının en önemli özelliği tedbir ve takiye adı altında ikiyüzlülüğü, yalanı, riyayı, ruhsuzluğu karakter haline dönüştürmesidir. Yüzlerine tükürseniz yağmur yağdı diyen, kendi aile mahremiyetlerine dahi saygısı olmayan sapkınların davası haline dönmüştür.

PİŞMANIZ DİYENLERE ŞÜPHE İLE YAKLAŞIYORUZ

Bu yapının mayasında ikiyüzlülük olduğu için pişman olduğunu söyleyenler konusunda ciddi tereddütlerimiz var. İntikamcı bir düşünce ile söylemiyorum. Gerçekten pişmanlar mı yoksa riyakârlık içindeler mi anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu kişilere karşı gardımızı sonuna kadar indirmeyeceğiz. Hırsızlık kötüdür. Ama en büyük hırsızlık insanların umudunu çalmaktadır. FETÖ 10 binlerce insanın geleceğini çalmıştır.

yukarı çık
0
Paylaşım