Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu CHP'yi Ziyaret Ettiler

Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu CHP'yi Ziyaret Ettiler

Antalya’da FETÖ soruşturması gerekçe gösterilerek görevlerinden alınan Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin görevlerine iade edilmesi konusunda görüş alış verişinde bulunmak için CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen’i ziyaret eden Emek ve Demokrasi güçleri, bu konuda CHP’den destek istediler.

Ziyarete KESK dönem sözcüsü ve BES Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar, Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ile Tüm Bel Sen Başkanı İlhan Karakurt katıldı.

Yapılan görüşmede, CHP’nin “FETÖ mağdurları” için genel merkez düzeyinde başlattığı çalışmanın önemli olduğunu belirten CHP İl Başkanı Semih Esen, bu konuda hemen her ilde parti olarak ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirtti. FETÖ ile bağı olmadığına kesin inandıkları insanlar için mutlaka yetkililere görüş bildirdiklerini söyleyen Esen, Antalya’daki görevden alınan Eğitim Sen üyesi öğretmenler için de ellerinden geleni yapacakları sözünü verdi.

Ziyarete katılan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, ülke çapında bu anlamsız uygulamanın giderek AKP muhaliflerini hedefleyen bir ava dönüştüğünü belirterek, buna karşı Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu ve sendika olarak tüm demokrat, ilerici, devrimci insanların tepki göstermesi gerektiğini söyledi. 

Bu anlamsız görevden almalara karşı, muhaliflerin sesini kısma çabasına karşı, ülke düzeyinde aktif demokratik karşı koymaları gerçekleştirerek, göreve iadeleri mutlaka sağlanmalıdır dedi.

Sendika olarak bu çabalarına CHP’nin de destek olmasını istediklerini belirten Öztürk, bu desteği vermelerinin önemli olduğunu belirtti.

Yanlış algı oluşuyor

CHP İl Başkanı Semih Esen, AKP’ye karşı CHP’nin yürüttüğü mücadelede, özellikle son dönemlerde FETÖ nedeniyle daha sabırlı ve akıllı bir politika yürüttükleri halde, bu politikalarının sanki pasif karşı duruş şeklinde algılanmasından rahatsızlık duyduklarını belirtti.

Esen: “FETÖ denilen cemaat üyelerini göreve getiren, bunların her köşe başını tutmalarını sağlayan AKP olduğunu herkes biliyor. Fetullah cemaatine karşı her zaman karşı olduğumuzu bildikleri halde AKP kendinin yarattığı bu “paralel yapılanma” sayesinde 14 yıldır iktidarını sürdürdüğünü cümle alem biliyor.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası CHP demokrasinin yanında yer almış, parlamenter rejimin güçlendirilmesi ve demokrasinin ne kadar önemli olduğuna değinmiş, cemaatlere karşı yürütülecek mücadelede mutlaka hukukun ilkelerine uygun, bağımsız yargının kurulması ile düzlüğe çıkılabileceğini ısrarla belirtmiştir.

Ancak görüyoruz ki AKP demokrasi inancını yine bir kenara bırakarak OHAL ile bildiğini okuma tavrını ısrarla sürdürmektedir. Cemaat torbası açıp içine devrimci-demokrat insanları, cemaatlere karşı mücadele vermiş avukatları, kendine muhalif olan insanları doldurarak cadı avı yapmaktadır.

Bunun bir an önce son bulması ve ülkeyi düzlüğe çıkaracak demokratik adımların atılması gerekmektedir. CHP bu konuda üzerine düşeni yapmaktadır, yapmaya da devam edecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım