Menu
RSS

Elmalı Devlet Hastanesi İhaleleri TBMM Gündeminde

Elmalı Devlet Hastanesi İhaleleri TBMM Gündeminde

Antalya’nın Elmalı İlçesi’ne inşa edilen Elmalı Devlet Hastanesi’nin 2011 yılında yapılan ihalesi ile 2013 yılında yapılan yeni ihalesi arasındaki iki kattan fazla artış TBMM’ye taşındı.

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara’nın Sağlık Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Elmalı Devlet Hastanesi’nin 19 Ağustos 2011 tarihinde yapılan ihalesinde bedelin 8.100.000 + KDV olarak belirlendiği ancak ihaleyi kazanan firmanın projenin yaklaşık %7sini yaptıktan sonra işi bıraktığı ve 30 Temmuz 2013 tarihinde yapılan ikinci ihalede aynı Hastane için ihale bedelinin bu defa 17.100.000 + KDV olarak belirlendiği hatırlatıldı.

İki İhale Arasındaki 2 Kattan Fazla Artış Neden?

Aynı Hastanenin inşası için yapılan iki farklı ihaledeki 2 kattan fazla artışın nedenini soran Kara, ilk ihaleyi kazanan firmanın işi neden bıraktığı ve yapılan sözleşmeye göre herhangi bir tazminat ödeyip ödemediğinin de yanıtlanmasını istedi.

Yapılan iki ihale arasındaki bu farkın yapılacak projedeki herhangi bir değişiklik sebebi ile mi olduğunu da Sağlık Bakanına yönelten CHP’li vekil, ilk ihaleyi alan firmanın %7lik imalatının ikinci ihale fiyatına dâhil edilip edilmediğinin de Bakan tarafından cevaplandırılmasını istedi.

İkinci İhaleyi Kazanan Firma Kimin?

Önergesinde yapılan Elmalı Devlet Hastanesi’nin toplam maliyeti ile 40 yatak kapasiteli ihale edilen Hastanenin şu anki yatak kapasitesi ve inşaat alanında herhangi bir artış olup olmadığının da yanıtlanmasını bekleyen Dr. Niyazi Nefi Kara, ikinci ihaleyi kazanan firmanın ticaret sicilindeki adını da öğrenmek istedi.

yukarı çık
0
Paylaşım