Menu
RSS

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir: Eğer Samimiyseniz NATO’dan Çıkın

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir: Eğer Samimiyseniz NATO’dan Çıkın

Antalya’daki öğretmenlerden FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınanlar için inceleme yapmaya Antalya’ya gelen Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, iktidar kanadının demeçlerinde 15 Temmuz darbe girişiminin ardında ABD’nin olduğu şeklindeki sözleri üzerine “Eğer bu konuda elinizde bilgiler mevcutsa ve eğer samimi iseniz ülkemizi NATO’dan çıkarın” dedi.

Demir bu konuda şunları söyledi;

Bu darbe ABD menşeilidir tespitinizi neye dayandırarak yapmaktasınız sorumuz üzerine, birincisi bu terör örgütü dinle denilen örgütün lideri Amerika'da yaşıyor. ABD bir canlının sütünden, etinden, her şeyinden yararlanır.

Dolayısıyla kendi ülkesinde barınan, darbe ile adı geçen bir kişiyi yönlendirmesi yönetmesi bir strateji belirtmesi zaten akıldan uzaktır. Elbette ki devleti yönetenler daha dikkatli konuşabilir. Devleti yönetenler elinde bir belge yoksa bunları daha dikkatli söylemesi gerekir.

Ama benim görevim, demokratik bir kitle örgütünün önderi olarak, halkımızı geçmişten ders alarak, Latin Amerika'da, Afrika'da, Yugoslavya'da, Anadolu'da yaptıklarını bildiğimiz için ve sabıkası çok kabarık, sicili çok bozuk olan emperyalist ABD’yi işaret etmekte fayda görüyorum.

Elbette ki elimizde somut bir delil, somut bir işaret yoktur. Ama dünden bugüne bu ülkede ABD den izinsiz kuş uçmayacağını düşündüğümüz için, bu ülkenin doğal kaynaklarıyla yeraltı ve yerüstü kaynakları ile stratejik durumu ile ilgili ABD'nin çok tasarrufu olduğu için ve NATO döneminde Türkiye bizzat bunun acısını çok çektiği için bundan söylüyorum

İktidar madem ABD'nin bu işte parmağı olduğunu söylüyorsa o halde Akıncı üstünü kapatmak yerine İncirlik Üssü'nün niye kapatmıyorsunuz? Halkı kandırmaya kimsenin hakkı yoktur. Siyasal iktidarın da palavra atan bakanların da konuşmaya hiç hakları yoktur.

Eğer elinizde bir belge varsa bilgi varsa Akıncı üstünü kapatmak yerine kapatacaksınız İncirlik üssünü kapatın. Hatta daha ileri gidiyorum, NATO'dan çıkılsın. NATO'nun bu bölgeye barış getirdiğini düşünmüyoruz.

O halde Mustafa Kemal'in tam bağımsız Türkiye şiarından da yola çıkarak, ülkemiz NATO'dan da çıksın. Bu, şu anlama gelmemelidir; nasıl ki Kurtuluş Savaşını kazandığımızın ertesi günü batı ile her türlü konuda işbirliği yapmış isek, çağdaş bir şekilde ve eşit koşullarda, Lozan bunun en güzel örneğidir, elbette ki batıyı bir düşman görelim istemiyoruz.

Ama onların vesayetinden çıkıp Mustafa Kemal'in o tam bağımsız Türkiye Ülküsü ile yolumuza devam edelim diyorum.

Dolayısıyla İncirlik Üssü kapatılmalı ve NATO'dan da çıkılmalıdır. Mevcut iktidarın samimi olup olmadığını ancak böyle test edebiliriz. İktidarı bu konuda samimi bulmamaktayım. Benim ABD eleştirmem ile iktidarın eleştirmesi arasında çok fark vardır. Onlarınkinin kamuoyunu oyalamaya dönük, kamuoyunun tepkisini azaltmaya dönük olduğunu düşünüyorum.

İktidarda bulunan partinin sözü edilen Fethullah cemaatinin yıllardır belli yerlere getirdikleri destekledikleri, hatta ne istediler de vermedik dedikleri göz önüne alınırsa, acaba ABD konusundaki tavrı düşmanı başka yerde gösterip kendilerine yönelecek tepkiyi başka yöne çekme algısı olabilir mi sorusu üzerine de Veli Demir şunları söyledi: olabilir.

Şu ana kadar zaten 2002 den bu yana siyasal iktidar Türkiye'nin eğitim sistemini bu örgüte teslim etmiştir. Türkiye'nin Harbiye’sini teslim ettiler, mülkiyetini teslim ettiler ve adliyesine teslim ettiler.

Biz teslim etmedik. Biz 2002 den bu yana her gün soruların çalındığını söyledik. Dinlemediler. Hatta 2012 de dava açtık eğitim-iş olarak o dönemde Başbakan olan Tayyip Erdoğan bir ÖSYM başkanından dinledik tatmin olduk dedi.

Şimdi bu konuda ne dediklerini bilmiyoruz, yine bu örgütün lideri ile ilgili okullarda yarışmalar açıldı. Biz durdurmaya çalıştık”

yukarı çık
0
Paylaşım