Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Eğitim İş; Bugün Günlerden Deniz, Yusuf, Hüseyin

Eğitim İş; Bugün Günlerden Deniz, Yusuf, Hüseyin

Eğitim İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan’ın idam edilişlerinin 44. Günü için yazılı bir açıklamada bulundu. Iltar “Ülkesini çok seven bu üç fidan, emperyalizmi reddedecek, bu topraklardan kovacak ve bu uğurda ölümü göze alacaktı.

İdam sehpasında taburelerini kendileri tekmeleyecek kadar cesurdular. Asıldılar” dedi. 

Açıklama şöyle;

“Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın asılarak idam edilmelerinin üzerinden tam 44 yıl geçti. İdam edildikleri tarihte Deniz Gezmiş ve Yusuf Aslan 25, Hüseyin İnan 23 yaşındaydılar.

Ülkesini çok seven bu üç fidan, emperyalizmi reddedecek, bu topraklardan kovacak ve bu uğurda ölümü göze alacaktı. İdam sehpasında taburelerini kendileri tekmeleyecek kadar cesurdular. Asıldılar...

Onları asanların beslendiği siyasi kulvar ise sürekli kırmızı bültenle aranan adamlar üretti. Bu seri üretim insanlar ise DGM dosyaları, İnterpol bültenleri, bankaların boşalmış kasaları, kendi ülkesini soyan ihaleler arasında ölüyorlar.

Mustafa Kemal önderliğinde Türk Devrimi, emperyalizmi kovarak siyasi bağımsızlığını kazanmış, feodal güçlerin emperyalizm ile bağlarını koparmıştır. Ancak karşı devrimciler boş durmamış, Cumhuriyet kazanımlarına bir bir saldırılar başlamıştır.

‘’Yeter Söz milletindir’’ sloganı ile karşı -devrim hareketini başlatanlar,  Türk devriminin ana sütunlarına saldırmış ve Arapça İbadeti yeniden kabul ederek, dil birliğine ağır bir darbe vurmuştur. Türk ekonomisini, ABD Emperyalizminin ayakları altına sermiştir.

1960 Tarihinde, Milli Türk burjuva sınıfı son kez başkaldırarak, bu gidişe dur demiş ancak yeni bir anayasada bazı hatalar yaparak, anayasada gedikler açılmasına mani olamamıştır.

Türkiye Cumhuriyetinin başına gelen karşı devrimci bazı hükümetler,  ABD emperyalizmine karşı vatanın birliğini savunsa da ABD emperyalizminin isteklerini yerine getirmediği için faşist bir darbe ile devrilmiştir.

ABD emperyalizmi, üst düzey bazı işbirlikçilerini kaybetmesinin acısını ve öcünü Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan gibi anti-emperyalist mücadelede önderlik eden gençleri idam ederek, devrimci mücadeleye ve Türkiye Cumhuriyeti devrimlerine ağır hasar vermiştir.

İnsanlık tarihinde, Hıdırellez günü, çok tanrılı dinlerden kalma toprağın canlandığı ağaçların yeşerdiği bir zaman olarak anılmaktadır. Milli Mücadele dönemiyle birlikte yeşerttiğimiz, sağlam temeller üzerine oturtup,

Atatürk İlke ve Devrimleriyle sağlamlaştırdığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin yurtsever bu üç fidanını ABD emperyalizmi, işbirlikçilerini de yanına alarak, anti-emperyalist Türk gençliğinin yeşermesine müsaade etmemiş, baharda genç fidanlarımızı budamıştır.

EĞİTİM İŞ SENDİKASI VE BİLEŞİK KAMU İŞ OLARAK 6 Mayıs’ı Atatürk Cumhuriyeti ve devrimlerinin kalesinden düşürülen tüm taşların yeniden yerine koyma günü olmasını diliyor ve Denizlerin idamının yıl dönümü vesilesiyle;

kapitalist - emperyalizm tarafından ezilen, sömürülen, ötekileştirilen, mülksüzleştirilen, horlanan, aşağılanan Türkiye'nin ve Dünyanın bütün yoksulları, mazlumları, madûnları, mağdurları, mülksüzleri, işsizleri ve emekçileri için;

sömürgeleştirilen ve yarı-sömürgeleştirilen cümle mazlum milletler için mücadele eden, bu uğurda canlarını vermekten çekinmeyen devrimcilerin tamamını saygıyla anıyorum. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan her 6 Mayıs'ta yeniden doğuyor.

Bugün de bir doğum günü... Bugün günlerden 6 Mayıs, bugün günlerden Deniz, Yusuf, Hüseyin”

yukarı çık
0
Paylaşım