Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

DİSK Dev Sağlık İş Akdeniz Bölge Temsilcisi Şahin: Rektörlük Sesimizi Duysun

DİSK Dev Sağlık İş Akdeniz Bölge Temsilcisi Şahin: Rektörlük Sesimizi Duysun

DİSK’e bağlı Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Akdeniz Bölge Şubesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi A Blok önünde basın açıklaması yaparak,

hastanede çalışan personelin sözleşmelerine ek protokol yapılarak ücretlerde yaşanan kaybın telafi edilmesini istedi. DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ve Genel Sağlık İş Antalya Şube Başkanı Vedat Küçük ve yönetimi de eyleme destek verdi.

Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Akdeniz Bölge Şubesi, yaptığı basın açıklaması ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan personelin sözleşmelerine ek protokol yapılarak ücretlerde yaşanan kaybın telafi edilmesini istedi. 

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan personelin sözleşmelerine Rektörlük tarafından ek protokol yapılmasını isteyen DİSK Dev Sağlık İş Sendikası Akdeniz Bölge Şube Başkanı Erol Şahin, “Yapılacak bir ek protokol ile ücretlerimizde yaşanan kaybın telafisi bir nebze de olsa giderilecektir.

Haberin Videosu:

Artan zamlarla hayatımızı devam ettirmemiz giderek zorlaşıyor. Seçimlerden önce ücretlerimize yapılan zamlar çok kısa sürede güncelliğini ne yazık ki kaybetti. Ücretlerimizin otomatik olarak bağlandığı kamu çerçeve protokolü imzalandığından bugüne kadar tüm masraflarımız

neredeyse iki kat artmış durumda, bugün alabildiğimizi yarın aynı fiyata alamıyoruz” diye konuştu. 

Şahin, toplu iş sözleşmesinin tarafı olan sendikanın, işçilerden aldığı aidatlar dışında hiçbir sorunla ilgilenmediğini hatırlatarak, “Kendi imzaladıkları toplu iş sözleşmesinin uygulanması için bile hiçbir çaba göstermiyor. İşçinin haklarının yenmesine göz yumuyor.

Bizler bugün, Rektörlüğümüzden işçinin sesini duymasını, aylardır yapılmayan ek protokolün zaman kaybedilmeden yapılmasını talep ediyoruz. Lütfen artık sesimizi duyun. Bizler pandemide herkesin ayakta alkışladığı, hakkınız ödenmez dendiği sağlık çalışanlarıyız, bizler sadece insanca yaşamak istiyoruz.

Sadece hakkımızı almak istiyoruz. Ne yazık ki bizler çalışma yaşamında haklarımızı koruma kavgası verirken, haklarımızın iyileştirilmesini beklerken, orta vadeli program ile işçi sınıfının en önemli kazanımı olan kıdem tazminatımıza göz dikildiğini görüyoruz.

Biz iş güvencemize karşı atılan her adımı şimdiye kadar boşa çıkardık. Bugün de kıdem tazminatımıza göz dikme niyetinde olanlara sesleniyoruz. Son yirmi yılda belki her Bakanın rüyasıydı ama DİSK‘liler bu rüyayı kabusa çevirmesini bildi. Bu rüyadan vazgeçin.

Kıdem tazminatı ile ilgili düzenleme yapacaksanız kafanıza göre belirlediğiniz kıdem tazminatı tavan uygulamasının kaldırılması konusunda yapın. Örnek olarak bugün brüt ücretimiz 25 bin liranın üzerinde. Ancak kıdem tazminatı tavanı 23 bin 489 lira.

Yani bugün emekli olduğumuzda hak ettiğimizden daha az kıdem tazminatı alacağız. Kıdem tazminatı konusunda tavan uygulaması ile çalışanları değil işverenleri koruyanlardan bizim hayrımıza bir düzenleme yapmasını beklemiyoruz” şeklinde konuştu.

Taleplerini hatırlatan Başkan Şahin, “Ücretlerden alınan gelir vergisi oranının yüzde 10’a düşürülerek sabitlenmesi gerekmektedir. Ücretlerimize her gün zam yapılsa da bu enflasyon karşısında bir değerinin olmadığını biliyoruz.

Mayıs seçimlerinden sonra kurulan yeni hükümetin Maliye Bakanı’nın hazırladığı orta vadeli program neticesinde işçileri yine kara bir tablo beklemektedir. İşçiler olarak çay kaşığıyla verilenlerin kepçeyle alındığı bu vergi düzenine itirazımız var.

Konfederasyonumuz DİSK ülke genelinde Vergide Adalet, Gelirde Adalet diyerek ürettiğimiz değerden verdiğimiz emekten hakkımız olanı almak için mücadele etmektedir. Ücretlerden alınan gelir vergisi oranı yüzde 10’a düşürülmeli ve sabitlenmelidir.

İşverenlere verilen 5 puan SGK prim desteği işçilere de verilmelidir. Vergiyi tabana yani halkın sırtına yükleyen dolaylı vergiler düşürülmeli, çağ dışı damga vergisi kaldırılmalıdır” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım