Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP'li Devrim Kök, FATİH Projesinden Pis Kokular Geliyor

CHP'li Devrim Kök, FATİH Projesinden Pis Kokular Geliyor

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Antalya Milletvekili Devrim Kök, FATİH Projesi TBMM’ye taşıdı. Kök, “2010 yılında Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (Fatih Projesi) adıyla dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN

tarafından büyük bir törenle başlatılan projeyi Milli Eğitim Bakanlığı 2014 yılında tamamlanacağını duyurmasına rağmen, 2014 yılına gelindiğinde 2015 yılında tamamlanacağı söylenen projenin bitim süresi daha sonra 2017’ye uzatılmış, 2015-2019 MEB Stratejik Planında ise 2018’de bitirileceği ifade edilmiştir. Geride kalan 6 yıllık süreçte Fatih Projesi ile ilgili birçok yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları ortaya çıkmaktadır” dedi.

Tanıtımlarda, Fatih Projesinin eğitim sistemimizde çığır açacağı, eğitimin niteliğinin arttırılması hususunda çok önemli katkılar sunacağı, projenin hayata geçmesi ile örgün eğitim kapsamındaki öğrencilere kitap dağıtılmayacağı, tabletler üzerinden tüm derslerin işleneceği bilgilerine yer verilmesine rağmen bugün gelinen noktada bu iddiaların hepsi boşa çıkmıştır.

Devrim Kök, toplamda 8.5 milyar TL bütçe ayrılan projeye 18.01.2016 tarihine kadar donanım ve altyapı hizmetleri için 18.01.2016 tarihi itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı olarak 1.3 milyar (1.296.667.786.56 ) TL harcama yapıldığı ifade edilmiş, ancak projeye Ulaştırma Bakanlığından yapılan harcamalar dâhil edilmemiştir.

Projeye bu güne kadar yapılan harcamaların toplam tutarları belli değildir. 2016 Şubat ayı itibarı ile okullara 393.777 etkileşimli tahta, 1.432.800 tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildiği ifade edilse de bu rakamlar tam gerçeği yansıtmamaktadır.

Kök, Milli Eğitim Bakanlığı, Fatih Projesinin uygulandığı okullarda, Etkileşimli Tahtaların ve Tabletlerin eğitime katkısını araştırmış ve niteliğe katkısının anlamlı ölçüde olmadığı, yine yapılan bazı araştırma sonuçlarında ise tabletlerin öğrencilerin dikkatini dağıttığı ve eğitimin niteliğine olumsuz etkileri olduğu ortaya çıktığı tespit edilmesine rağmen gerçek saklanmış, proje görkemli tanıtımlarla halka yutturulmaya çalışılmıştır.

Ayrıca, Fatih Projesi kapsamında okulların alan ağı altyapı işlerinin usulüne uygun yapılmadığı, teknik şartnamelere uygun olmayan malzemelerin kullanıldığı, planlamanın yapılamadığı, Etkileşimli Tahtalarla Tabletlerin bağlantı kuramadığının bilinmekte olduğunu ifade eden Kök, “ (85.200 Etkileşimli Tahta arızalı) Bunun yanı sıra 2013-2014 eğitim öğretim yılında dağıtılan 675.000 tabletin %13,3’ü (89.775) arızalı çıkmış, iki yıl önce başlayan 10.600.000 tablet bilgisayar ihalesi hala bitirilememiştir” dedi.

Bunun yanı sıra Fatih Projesi kapsamında bakanlık içinde ve bakanlık dışında farklı yapılanmalar olduğu, bu yapılanmaların ihale süreçlerini takip ettiği, karıştıkları bazı olayların yargıya intikal ettiği tüm kamuoyu tarafından konuşulduğunu ifade eden Kök, Fatih Projesinin bitirilme tarihinin sürekli ertelenmesi, usulsüzlük ve yolsuzluk gerekçesi ile açılan soruşturmaların müfettişler tarafından bilinçli olarak kapatılması, Alan Ağı Alt Yapı işlerinin usulsüz, plansız ve Devleti zarara uğratacak bir şekilde yapılması, Etkileşimli Tahtaların Tabletlerle iletişim kuramaması, ihale süreçlerinde cinayete varan olayların yaşanması nedeniyle bağımsız bir komisyon tarafından sorunların tespit edilmesi gerekmektedir ”dedi

yukarı çık
0
Paylaşım