Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Demokrat Parti Antalya’dan Muratpaşa Açıklaması ‘İşçilerin Ekmeği İle Oynanıyor’

  • Yazan 
Demokrat Parti Antalya’dan Muratpaşa Açıklaması ‘İşçilerin Ekmeği İle Oynanıyor’

Demokrat Parti (DP) Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Ali Kartal, belediyelerde çıkartılan personeller ile ilgili olarak “Alın teri akıtarak ekmek parası kazanmaya çalışanların ekmeği ile oynamaya kimsenin hakkı yok” dedi. Yapılanı siyasi linç olarak yorumlayan Başkan Kartal, “Seçim zamanlarında bol keseden atıp herkese iş sözü veriyorlar.

Sonra torpilli olanları işe alabilmek için siyaset ile ilgilenmeden evine, çocuklarına bir ekmek götürmek için çalışan gariban vatandaşımızı gözlerine kestirerek iş akitlerine son veriyorlar. Bu vatandaşın suçu ne? Suçları siyaset değil işlerini yapmaları mı?” diye sordu.

Son günlerde Muratpaşa Belediyesi’nde yaşanan işçi çıkarmalara dikkat çeken Hasan Ali Kartal, “Yerel yönetimde yer alan siyasi partiler olan AK Parti ve MHP’den bakıyorsunuz çıt çıkmıyor. Bakıyorsunuz işçilerin haklarını korumakla yükümlü olan sendikadan ses çıkmıyor. Neden susuyorsunuz?” şeklinde konuştu.

Birilerinin çıkıp personel fazlalığı nedeniyle işten çıkartmalar yaşandığını söylemesinin hiç de inandırıcı olmadığını kaydeden Başkan Kartal, “Madem personel fazlalığı var diye işten çıkartıyorsunuz o zaman neden yeni personel alıyorsunuz? İşten çıkartılan vatandaşlarımızın tek derdi evlerine helalinden ekmek parası götürmek.

Ama bakıyorsunuz birileri sırf siyaset uğruna, sırf kendi partililerini ve kendilerini destekleyenleri işe alabilmek adına başkalarının ekmeği ile oynuyorlar. Buna kimsenin hakkı yok. Plan, program yapılmadan işçi kıyımına gidilmesini doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

“İşçiler ekmek parası derdinde, çocuklarının geleceği derdinde ama başkalarının derdi sadece siyaset” diyen Hasan Ali Kartal, “Alın teri ile ekmek parası için çalışanları sırf siyaseten işten çıkartanların vicdanı rahat mı, gece kafalarını yastığa koyduklarında rahat uyuyabiliyorlar mı merak ediyorum” açıklamasında bulundu.

yukarı çık
0
Paylaşım