Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Çukurca'da Çatışma; 7 Şehit, 21 Yaralı

Çukurca'da Çatışma; 7 Şehit, 21 Yaralı

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında devam eden operasyonlarda bu sabah çıkan çatışmada 7 asker şehit oldu, 21 asker de yaralandı. Yaralı askerler helikopterlerle Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı.

Çukurca kırsalında operasyonu sürdüren güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında bu sabah saat 06.45 sıralarında çatışma çıktı.

Teröristlerin açtığı ilk ateşle 3 askerin şehit olduğu haberi geldi. Akşam saatlerinde ise TSK, yaşanan çatışmada 7 askerin şehit olduğunu açıkladı. Çatışmada 21 asker de yaralandı.

104 PKK'lının öldürüldüğü belirtilen TSK açıklamasında şöyle denildi: "Kahraman güvenlik güçlerimiz tarafından Hakkâri genelindeki bölücü terör örgütü mensuplarının tamamen temizlenmesine yönelik olarak başlatılan topyekûn mücadele başarıyla devam etmekte olup, bizzat Generallerimizin yerinden sevk ve idaresinde gerçekleştirilen kapsamlı operasyonlarda 03.09.2016 günü 104 terörist etkisiz hale getirilmekle birlikte arama, tarama ve devam eden çatışmalar sonucu sayının daha da artacağı değerlendirilmektedir.

Bu büyük ve her türlü takdire layık olan yok etme harekâtı karadan ve havadan bütün imkânlar kullanılarak icra edilmekte olup kesin sonuç alınıncaya kadar devam edecektir.

Ancak coğrafi şartlar ve çatışmaların şiddeti dolayısı ile maalesef şehitler de verilmektedir. En az kayıpla sonuca ulaşılabilmesi için komuta kadememiz her türlü tedbiri planlamakta ve yerine getirmektedir."    

Hakkari Valiliğinden Açıklama

Valilik açıklaması şöyle:

"İlimiz Çukurca İlçesi Çağlayan Köyü Seni Tepe, Kale Tepe ve Dağbaşı Tepe bölgesinde 1’inci Komando Tugay Komutanlığı görevlilerimizce devam eden operasyon kapsamında, 3 Eylül 2016 günü saat 06.30 sıralarında bölücü terör örgütü mensupları tarafından ağır silahlar ile saldırıda bulunulmuş olup, saldırıya anında karşılık verilmesiyle çatışma çıkmıştır.

Çıkan çatışma neticesinde; 7(yedi) askeri personelimiz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, 20 (yirmi) askeri personelimiz ise, yaralanmıştır. Yaralı askeri personellerimiz helikopter ile Hakkâri Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavilerine başlanılmış olup, yaralı askeri personellerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağolsun.

Bölgeye taarruz helikopterleri sevk edilerek yakın hava desteği sağlanmış bölge ateş altına alınmıştır. Geniş çaplı operasyonlar sürdürülmekte olup, konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

yukarı çık
0
Paylaşım