Menu
RSS

CHP Yerel Seçimlerde Antalya İçin Özel Strateji Uygulayacak

CHP Yerel Seçimlerde Antalya İçin Özel Strateji Uygulayacak

CHP’nin belediye başkanları toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu da seçim çalışmalarına katılacak. Toplantıda, Kılıçdaroğlu’nun, Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Adana, Mersin, Balıkesir, Denizli ve Uşak’la ilgili özel strateji izleneceği;

söz konusu 8 kentin kazanılması için bizzat kendisinin de çalışacağını söylediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun CHP’li belediye başkanlarından 31 Mart 2019’a kadar örnek uygulama ve projelerini halka anlatmalarını istediği belirtildi.

Adaylar Böyle Belirlenecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün partili belediye başkanlarının da katıldığı toplantıda yerel seçim startını verdi.

Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının görüşlerini aldı, eleştiri ve sorularına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Kendi bölgenizde var gücünüzle çalışın. Aday olup olmamak önemli değil, önemli olan partinin başarısı.

Bu seçimde büyük başarı yakalayacağız, hepiniz buna inanın” dedi.

Kılıçdaroğlu, başkanların görev süresindeki performanslarını tuttuğunu belirterek, “Başarılı olanlarla devam edeceğiz, değişim gereken yerlerde de görevdeki başkanlara teşekkür edeceğiz” mesajı verdi.

Kılıçdaroğlu’na en fazla yöneltilen soru, yerel seçimlerde belediye başkan adaylarının belirlenmesi yöntemiyle ilgili oldu. Belediye başkanları özellikle yerel seçimler için ön seçim yapılıp yapılmayacağını sordu.

Kılıçdaroğlu, “Önseçime karşı değilim, en fazla uygulayan kişi de benim. Ama maalesef üye yapımız sağlıklı değil. Tüzük kurultayında üye yapısını değiştirmek istedim, karşı çıkıldı.

Üyelerin yarısının, partinin üyesi olduğundan haberi bile yok. Bu nedenle adayın sadece üyeye sorularak belirlenmesi doğru sonuç vermiyor. Adayın kim olacağını tabana sormak gerekiyor.

Partiye soracağız tabii ki ama beldede yaşayan vatandaşa, sivil topluma, kanaat önderlerine de sorarak adaylarımızı belirlemeliyiz” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım