Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP Muratpaşa Kadın Kollarına Tek Aday: Omca Kaya

CHP Muratpaşa Kadın Kollarına Tek Aday: Omca Kaya

Yönetim kurulu üyelerinin düşmesi üzerine fesih olunan CHP Muratpaşa İlçe Yönetimine kayyum ataması sonrası seçim takvimi belirlendi. 20 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak olan ilçe kadın kolları seçimi için şimdilik tek aday var.

Başkanlığa aday olan Omca Coşarcan Kaya, ilçe binasında yaptığı basın toplantısında adaylığını açıkladı. Yeni fikirler ile toplumun her kesimini kucaklamak gereği üzerine duran Kaya, şimdi daha çok kenetlenme zamanı dedi.

Toplumun Yapı Taşları Olan Kadınları Bilinçlendirmeliyiz

Kaya yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Geride bıraktığımız referandum süreci ile birlikte yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz. Şimdi daha çok birlik olma, kenetlenme zamanı. Cumhuriyetimizi korumak adına güçlerimizi birleştirmeli, el ele verip gücümüzü arttırmak için var gücümüzle çalışma zamanı.

Bu kapsamda yeni yüzler, yeni fikirler ile toplumun her kesimini kucaklamalıyız. Farklı bakış açıları ile toplumumuzun yapı taşı olan kadınlarımızı bilinçlendirmeliyiz.

Çocuklarımıza Güzel Bir Türkiye Bırakmalıyız

Amacımız, CHP ailemizi daha da büyütmek, güçlendirmek ve iktidara taşımak olmalıdır. Bu amaçla hangi mevkide görev yaptığımızdan çok, verdiğimiz hizmet, ailemize kattığımız fayda önemlidir. Çağdaş, laik, özgür ve demokratik bir Türkiye de kimseyi ötekileştirmeden çocuklarımıza güzel ve güvenli bir Türkiye bırakmalıyız.

Bunun da yolu eğitimden, bilimden geçmektedir. Birlik olmaktan, birlikte düşünmekten geçmektedir. Biz işte tam da bu duygularla yola çıktık. Heyecanla kurduğumuz yeni ekibimizle güzel işler çıkaracağımıza inandığımız için Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanlığına adayım”

Toplantıya katılan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci ise olağanüstü kongre sürecinde başkanlığa aday olan Omca Kaya’ya seçimde başarılar diledi.

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul ise ülkede demokrasinin özellikle referandum sürecinde giderek kan kaybı yaşadığını, parti içi demokrasinin daha da güçlenerek devam ettiğini gördüğünü söyledi.

Kumbul konuşmasında şunlara değindi; “Partimizde sürekli isimler üzerine konuşulmakta. Sürekli bu kaostan bir şeyler elde etmeye çalışan, özellikle dışarıdaki güçler parti içine nifak tohumları atmakta. Seçilmiş tüm isimler bu partinin üyesidir ve bu partinin üyeleri arasında kırgınlık, ötekileştirme yoktur.

Kadın ve gençlik kollarında var olan üyelerle seçimin demokratik olduğunu ve bu yapının diğer örgütlerimize de yansıyacağını umuyorum.

Bizim sorunumuz kişiler veya yöneticilerle değildir. Geçenlerde ilimizi ziyaret eden Genel Başkan Yardımcımız Erdal Aksünger, partide aktif üye ve liyakat sistemine geçileceğini bildirdi. Bunun için örnek 10 ilçe tespit edildiğini, başarılı çalışmaları olan Muratpaşa ilçesinin de bu örnekler içinde yer aldığını belirtti.

Önümüzdeki süreçte kongrelerimizi yapacağız. Kongrelerin bitiminde ise biz bütün arkadaşlarımızla kol kola çalışmaya devam ederiz. Ben aktif üyelerle kongrelerin yapılabileceğini, bunun daha demokratik olacağını ve üyelerin kendisini temsil edeceklerin direkt kendinin seçmesinin önemini önümüzdeki günler bize daha iyi olacağını gösterecek”

Omca Coşarca Kaya 1975 Ankara doğumlu. Evli, bir kız çocuk annesi. Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı mezunu. Uzun yıllar turizm sektöründe yöneticilik yapmış.

Omca Coşarcan Kaya ile birlikte yönetime aday olanlar ise; Yadigar Arat, Yaldız Saraç, Gülay Örs, Sevgi Demirci, Neriman Kaya

yukarı çık
0
Paylaşım