Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP Lideri Kurmaylarına Talimatı Verdi

CHP Lideri Kurmaylarına Talimatı Verdi

CHP lideri, OHAL sonrası sürece de etki edecek KHK hükümlerini Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini belirtti. Milliyet / Meriç Tafolar - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta kurmaylarına, Anayasa Mahkemesi içtihatlarına aykırı biçimde

OHAL sonrası sürece etki edecek KHK hükümlerini Anayasa Mahkemesi’ne götürülmesi için çalışma başlatılması talimatını verdiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun, bu konudaki uyarılarını bir mektupla Başbakan Binali Yıldırım’a aktardığını, geçen sürede bir gelişme olmadığını belirterek, gerekli hazırlıkların yapılmasını istediği kaydedildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL ilanına açıkça karşı çıkan, OHAL sonrası ilan edilen KHK’ların ise Anayasa Mahkemesi içtihatları doğrultusunda yalnızca OHAL süresiyle sınırlı kalması yönünde uyarılarını ve eleştirilerini bizzat Başbakan Yıldırım’a bir mektupla sunan Kılıçdaroğlu, aradana geçen süre içinde hükümetin “gereğini yapmaması” nedeniyle harekete geçme kararı aldı.

Kılıçdaroğlu’nun mektubunun ardından kendisiyle bir telefon görüşmesi yapan Yıldırım, uyarıları dikkate alacağını, konuyu hukukçu kurmaylarına incelettiği mesajını vermiş, son üçlü zirvede de KHK’ların TBMM Başkanlığı’na sunulacağı garantisini vermişti.

Orduda Yapılanma Öncelik

Ancak aradan geçen süre içinde olumlu bir adım atılmaması üzerine Kılıçdaroğlu’nun, geçen hafta kurmaylarına Anayasa Mahkemesi dosyasının hazırlanması talimatını verdiği belirtildi. Alınan bilgilere göre, başta ordunun yeniden yapılandırılması, askeri okulların kapatılması, GATA’nın sağlık Bakanlığı’na devri ile geçtiğimiz hafta yayımlanan KHK’yla getirilen belediyelere kayyum atanması düzenlenmesinin hazırlanılacak dosyada öncelikli olarak ele alınacak.

Basına kapalı görüşmelerinde de Anayasa Mahkemesi’ne gidileceği sinyalini veren Kılıçdaroğlu’nun, muhtemelen TBMM Genel Kurulu’nun yeniden açılmasını bekleyeceği, daha sonra en uygun zamanda dosyaların Anayasa Mahkemesi’ne sunulması talimatını vereceği ifade ediliyor.

Anayasa'ya Aykırı Ama...

CHP içinde bir grup, KHK’ların OHAL süresiyle kısıtlı olmaması nedeniyle Anayasa Mahkemesi içtihatlarına açıkça aykırı olduğunu ancak Anayasa Mahkemesi’nin mevcut kompozisyonu nedeniyle Anayasa Mahkemesi’nden bir sonuç alınamayacağına işaret ediyor. Parti içinde bir grup ise KHK’ların Anayasa Mahkemesi’ne taşınmaması gerektiğini düşünüyor.

yukarı çık
0
Paylaşım