Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP'li üyeye odasında saldırı

  • Yazan 
CHP'li üyeye odasında saldırı

CHP Kontenjanı'ndan RTÜK üyeliği'ne seçilen Ali Öztunç'a odasında saldırı düzenlendi.

ANKARA (ANKA) - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) CHP kontenjanından seçilen Ali Öztünç'a odasında saldırı yapıldı. Öztunç, üzerine yürüyen saldırganın Atatürk ile ilgili çalışmalarından rahatsız olduğu için "korku vermek" amacıyla bunu yaptığını söyledi.

 Konuya ilişkin ANKA muhabirine açıklamalarda bulunan Öztunç, Kanal A televizyonunda 22 Eylül 2014'te yayınlanan "Resmi Tarihten Gerçek Tarihe" isimli programda Atatürk ve CHP ile ilgili hakaretlere RTÜK tarafından ceza verilmediğini hatırlattı. Bu durum üzerine odasının basıldığını belirten Öztunç, "Korku vermek istedi" dedi.

Kendilerinin bu konu hakkında çalışma yürütmelerinin engellenmek istendiğini kaydeden Öztunç, "Atatürk'ü savunduğun kadar dini de savunsana diyerek adam saldırdı bize. 'Dine sahip çıkmadığımı nerden düşünüyorsun' diye sordum, bir şey diyemedi" ifadelerini kullandı.

Odasını basan şahıstan şikayetçi olacağını söyleyen Öztunç, danışmanın araya girmesinin üzerine şahsın darp girişiminin engellendiğini söyledi.

RTÜK ÜYESİ ALİ ÖZTUNÇ KİMDİR?

1976 yılında Almanya’nın Hofgeismar kentinde dünyaya gelen Ali Öztunç, Almanya’da başladığı öğrenimini Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde sürdürdü. Elbistan Mükrimin Halil Lisesi’nin ardından Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitiren Öztunç, üniversite öğrencisi iken, 1996 yılında da gazetecilik mesleğine başladı. 1999 yılında sarı basın kartı sahibi olan Öztunç, 6 yıl Kanal D Ankara Haber Merkezinde gece, polis-adliye, Savunma, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı muhabirliği görevlerini yürüttü. Öztunç, daha sonra 2 yıl Show TV Haber Merkezinde benzer görevler de aldı.

2 yıl Kanal Türk Televizyonunda Haber Müdürlüğü yapan Öztunç, Vatan Gazetesi’nde ise parlamento muhabiri olarak çalıştı. Habertürk Gazetesi’nde parlamento ve CHP muhabiri olarak görev yapan Ali Öztunç, 2011 yılından bu yana Ana Muhalefet Partisi CHP’nin TBMM’deki Basın Danışmanlığı görevini yürütüyordu.

Öztunç’un, Afganistan ve Irak savaşlarını anlatan ‘En Son Umutlar Ölür’ adlı bir de kitabı bulunuyor. Öztunç, 1999 yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından “ Susurluk Seçimde” haberi ile “ Yılın Gazetecisi” seçildi. Öztunç, 14 Mayıs 2013 tarihinde TBMM’de CHP kontenjanından RTÜK Üyeliğine seçildi.

yukarı çık
0
Paylaşım