Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP’li Kumbul; Mustafa Doğan Yurdu Bir Cemaate mi Verildi?

CHP’li Kumbul; Mustafa Doğan Yurdu Bir Cemaate mi Verildi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, Antalya Muratpaşa ilçesinde Yenigün Mahallesi’nde bulunan Mustafa Doğan Yurdu’nun bir cemaate verildiği duyumunu aldıklarını belirterek, bunun gerçek olup olmadığını yazılı bir açıklama ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne sordu.

Kumbul yaptığı yazılı açıklamada şunlara değindi;

“AKP, kendi ideolojisine hizmet kaygısıyla ülkemizin geleceğini karartacak uygulamaları sürdürmektedir.

Öncelikle İstanbul’da ki patlamada yitirdiğimiz şehitlerimize Allahtan rahmet, acılı ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Ulusumuzun başı sağolsun. Terörü ve yurdumuzu teröre teslim edenleri lanetliyorum.

14 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AKP Hükümetlerinin politika yanlışlıkları ülkemizi bu noktaya getirmiştir.

Yaptığı hatalardan ders çıkarmamakta direnen AKP, kendi ideolojisine hizmet kaygısıyla ülkemizin geleceğini karartacak uygulamaları sürdürmektedir.

Buna bir başka örnek de Muratpaşa İlçemizde yaşanmaktadır. Yüreğimizi yakacak başka facialara yol açılmaması için halkımıza karşı sorumluluğumuz gereği böyle bir günde daha da anlam ve önem taşıdığına inandığımız bu bilgilendirme ve uyarıyı yapmayı görev biliyoruz.

667 sayılı KHK gereği Devlet mülkiyetine geçen Yenigün Mahallesi 1055 sokak da yer alan MUSTAFA DOĞAN YURDU’nun ve bazı başka yurtların cemaat yapılanmalarına devredildiği duyumunu aldık.

Yurt açmak tarikatların değil devletin görevidir. Gülen Cemaati tasfiye edilirken AKP; ideolojisine hizmet edecek yeni cemaatlerle eğitim alanında yeni paydaşlar yaratmaktadır.

Devletin tüm öğrencilere yetecek sayıda yurt yaparak, devlet yükümlülüğünü yerine getirmesi esasken AKP iktidarı, yurt açma görevini yerine getirmeyerek, ihtiyaç sahibi çocukları ve aileleri cemaat ve tarikat yurtlarına itmiştir.  Şimdi de KHK ile Hazine adına tescillenen, yani halkın kullanımına açılması gereken FETÖ yurtları bu sefer de başka cemaat yapılarına teslim edilmektedir.

Vakıflar Bölge Müdürü’ne Soruyoruz

  1. 667 sayılı KHK ile Devlet mülkiyetine geçen ilçemizdeki yurt sayısı kaçtır? El konulan yurtların bugünkü durumu nedir? Bu yurtları Kredi ve Yurtlar Kurumu’na mı yoksa özel kurum ve kişilere ait topluluklara mı devrediyorsunuz?
  2. İlçemiz sınırları içerisindeki Yenigün Mahallesi 1055 sokak da yer alan MUSTAFA DOĞAN YURDU bir cemaat ya da cemiyete devredilmiş midir?
  3. Adana Aladağ’da bir cemaat yurdunda yanan 11 çocuğumuzun acısı ciğerlerimizi yakmışken, Devlet,  elindeki bu yurdu hangi gerekçeyle aynı yapının eline teslim etmektedir?
  4. Bu uygulamanın kararı nasıl ve kimler tarafından verilmiştir? Sizler, Devlet Kurumlarının Müdürleri olarak hala AKP İl Başkanının başkanlığında toplantılar yapmakta mısınız?
  5. Ayrıca eğer bu devir gerçekleştiyse,  Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü’ne soruyoruz. Asli göreviniz olan elinizdeki yurtları işletememe nedeniniz nedir? Yurtları işletemeyip elden çıkardığınıza göre istifa etmeyi düşünüyor musunuz?
  6. Son olarak, Antalya Valisi Sayın Karaloğlu’nun Devlet mülkiyetine geçmiş bu yurtların Devlet eliyle mi yoksa cemaat ya da cemiyetler tarafından mı işletilmesi gerektiği konusundaki düşüncelerini Antalya kamuoyu ile paylaşmasını talep etmekteyiz”
yukarı çık
0
Paylaşım