Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP’li Kumbul: Antalya'daki 12 Yurt Başka Cemaatlere mi Verildi?

CHP’li Kumbul: Antalya'daki 12 Yurt Başka Cemaatlere mi Verildi?

CHP Muratpaşa ilçe Başkanı Ahmet Kumbul, FETÖ’den devlete geçen 831 yurdun 131 tanesinin KYK’ya aktarıldığına dikkat çekerek, geriye kalan yurtların akıbetini sordu. Kumbul, Antalya’da 12 tane yurdun farklı cemaatlere verildiği iddia etti.

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, ilçe binasında düzenlediği basın toplantısı ile ülke ve kent gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Hükümetin çağdaş eğitim modelinden hızla uzaklaştığını, eğitim sistemini yeniden değiştirerek 3+3+3+4 olarak adlandırdığını ifade eden Kumbul, “Yeni eğitim sistemi ile çocukların okula gitme yaşını 4’e düşürmeyi planlıyorlar.

Osmanlı eğitim sistemine geri dönüşün yaşanacağı, sübyan mektepleri sisteminin geri döneceği konuşuluyor. Tek parti hükümetinde 14 yılda 6 milli eğitim bakanı değişirken, bakanlarla birlikte eğitim sistemi de değişiyor” şeklinde konuştu.

Başkan Kumbul, İmam Hatip Lisesi’nde okuyan öğrenci sayısının son 10 yılda 8 kat arttığına da dikkat çekti.

Yurtlar Kyk’ya Geçmeli

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bu yıl başvuran üniversite öğrencisinin 383 bin 538 olduğunu hatırlatan Ahmet Kumbul, KYK yurtlarına yerleştirilen öğrenci sayısının 227 bin olduğunu ifade ederek, 156 bin 538 öğrencinin açıkta kaldığını kaydetti.

FETÖ operasyonları kapsamında devlete geçen 831 yurdun sadece 131 tanesinin KYK’ya aktarıldığını ifade eden Kumbul, kapasitenin 20 bin arttığını ancak bu durumun yeterli olmadığını söyledi. Kumbul, FETÖ’den devlete geçen yurtların tamamının KYK’ya geçmesi gerektiğini vurguladı. 

Antalya’daki Yurtların Durumu

FETÖ operasyonları kapsamında cemaatten devlete geçen yurtların Antalya’daki durumunu daha önce Vakıflar Bölge Müdürü’ne sorduğunu ancak cevap alamadığını belirten Kumbul, sorularını tekrarladığını ifade ederek şöyle konuştu: “Yenigün mahallesinde bulunan Mustafa Doğan öğrenci yurdunu hangi cemaate hangi amaçla verdiniz? Ya da neden Kredi Yurtlar Kurumu’na vermediniz?

Valimize de bu konuda bilgili olup olmadığını sormuştuk. Bunu takip edecek misiniz demiştik.  Antalya’da FETÖ’den alınan kaç tane yurt var. Bunların kaç tanesini KYK’ ya devrettiniz.

Kaç tanesini dernek, cemiyet adı altında diğer cemaatlere verdiniz? Bu yurtların Alanya’da, Döşemealtı’nda, Kepez’de, Kumluca’da Konyaaltı’nda olduğunu biliyoruz. Bize gelen bilgiye göre Antalya’da 12 tane yurdun cemaate tekrar teslim edildiğini de biliyoruz. Tüm bunlar yaşanırken Alanya’da at arabalarında taşımalı eğitim yapıldığını da biliyoruz.

Bu yurtları neden KYK’ ya devretmiyorsunuz diye soruyoruz.” Köylerde kapatılan ilköğretim ve ortaokullarının tekrara açılmasını istediklerini de ifade eden Kumbul,  buradaki okulların kapatılma sebeplerinin açıklanması gerektiğini vurguladı.

yukarı çık
0
Paylaşım