Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP’li Kumbul; AKP İlçe Başkanı Bozdemir Dayanaksız Konuşuyor

CHP’li Kumbul; AKP İlçe Başkanı Bozdemir Dayanaksız Konuşuyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul AKP İlçe Başkanı Hasan Bozdemir’e yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Kumbul Muratpaşa Belediyesi’nin icraatları konusunda AKP İlçe Başkanı Hasan Bozdemir’in dayanaksız suçlamalarla karalamaya çalıştığını belirterek, yapılan icraatlar konusunda kendi belediye meclis üyelerinden de bilgi alabileceğini söyledi.

Kumbul’un yaptığı yazılı açıklama şöyle;

“AKP İlçe Başkanı Hasan Bozdemir geçtiğimiz günlerde bir yerel gazeteye verdiği demeçte,“Benim bildiğim kadarıyla”, “vatandaş söylüyor”, “böyle olduğu söyleniyor” gibi dayanaksız ifadelerle ve tam da siyaset yapma biçimlerine uygun olarak Muratpaşa Belediyemize suçlamalarda bulunmuştur. Bitmek bilmeyen terör saldırıları ve şehitlerimizin acısı nedeniyle ertelediğim konuyu bugün gündeme getirmek istiyorum.

Bozdemir’in “Belediye Borç Batağında”, “ellerinde ne varsa satışa çıkarıyorlar”, “yatırım yapılmıyor” ifadelerini okuyunca Büyükşehir Belediyesini hedef aldığını düşündüm önce. Gerçekten de bu iddialar AKP’li Büyükşehir Belediyesi için kelimesi kelimesine doğrudur.

Hatta kendi partisinin Belediye Başkanı Türel Mecliste “Babalar gibi satarım” diyerek durumu da özetlemiştir. AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Antalya’nın topraklarını babalar gibi satmanın planlarını yapmakla meşgulken, halkı için çalışan CHP’li Muratpaşa Belediyemizin ürettiği hizmetleri özetlemek, iddiaları yanıtlamak istiyorum.

Ermenek Tapu Sorunu: Ermenek mahallemizde tapuların halka ücretsiz olarak dağıtılabilmesi için TBMM’den bir kanun çıkması gerekiyordu. Kangrene dönüşen bu sorunu çözmek için 2015 Haziran ayında TBMM’de grubu bulunan tüm siyasi partilerin İl ve İlçe Başkanlarına ve milletvekillerine yaptığımız davete şimdi bu konuda inciler döktüren İlçe Başkanı’nın partisinden hiçbir temsilci katılmadı.

Muratpaşa Belediyemiz bu çerçevede hazırladığı “4706 Sayılı Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ni bütün Partilerin Antalya Milletvekillerine gönderdi. CHP Milletvekili Niyazi Nefi Kara bu teklifi önerge ile TBMM Başkanlığı’na sundu. Ancak AKP bu teklifi desteklememektedir.

Bu teklifi desteklemeyen AKP’nin Muratpaşa İlçe Başkanı’nın şimdi çıkıp eleştirme hakkı yoktur. Eğer gerçekten Ermenek için kaygılanıyorsa, çözümün parçası olmayı denemesini ve bunun için çaba göstermesini önerebilirim.

Belediyemizin borçları, biraz sonra aktaracağım onca yatırıma karşın, iki yıl önce devralınan seviyededir.

Muratpaşa Belediyemiz, bir yandan yüksek kalitede bir kent yaşamını olanaklı kılmak için hem sosyal, hem de fiziki yatırımlar yaparken; bir yandan da AKP Hükümetlerin 15 yıldır ülkede yarattığı acı tablonun iyileştirilmesinin çabasını vermektedir.

AKP Hükümetlerinin yanlış politikaları nedeniyle her geçen yıl büyük kayba uğrayan turizm sektörünü canlandırabilmek için Kaleiçi ve Antalya’yı uluslararası fuarlarda tüm dünyaya tanıtmanın, Yivli Minare’nin UNESCO Dünya Miras geçici listesine alınmasının çabası içinde oldu.

Yine son yıllardaki yanlış Hükümet söylemleri ve uygulamaları nedeniyle giderek artmakta olan şiddete maruz kalan kadınlarımız için Alyazma Kadın Danışma Merkezi’ni hizmete soktu.

Yine AKP hükümetlerinin gayrımilli politikaları ve yanlış uygulamaları ile günden güne yoksullaşan tarım üreticilerimize destek olmak için nar ve narenciye alımı yaparak bunları komşularımıza ücretsiz olarak sunmaya başladı.

Büyükşehir Belediyesi plajlarımızı halkın elinden alıp 29 yıllığına kiralamaya çalışırken, Muratpaşa Belediyemiz özel sektörün elindeki yerleri Belediye kullanımına alıp Halka açmaktadır. Halkımız artık falezlerde ücretsiz olarak denizle buluşuyor.

Asfalt Üretim Tesisi kuruldu, Belediyemiz asfaltı Büyükşehir Belediyesinden satın almaktayken şu anda yarı fiyatına kendisi üretmektedir. Meltem, Bayındır, Soğuksu, Yıldız, Demircikara, Bahçelievler, Varlık, Meydankavağı Mahallelerimizin asfaltları tamamen yenilendi, 210 bin ton sıcak asfalt döküldü,120 bin metkare kaldırım çalışması yapıldı.

Yeşildere Mahallemiz’de Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi’nin, Doğuyaka Mahallesi’nde Türkiye ve Avrupa’nın en önemli sivil toplum merkezlerinden birinin yapımlarına başlandı.

Güzeloba İlkokulu, Dilşad Refizade İlkokulu, Ermenek Ortaokulu ve Namık Kemal İlkokulu’nda Spor Salonu ve  Recep Gürbüz Güreş Eğitim Merkezi’nin de aralarında olduğu 7 spor tesisini yaparak, sadece Muratpaşa’nın değil tüm kentin hizmetine sundu.

Opera ve Gösteri Sanatları Merkeztemei projesi hazırlandı, inşaat aşamasına geldi. Çaybaşı Mahallesi’nde 16 dönümlük alana yapılan ‘Teneffüs Park’ Türkiye’ye örnek olacak bir proje olarak büyük ilgi gördü.

Sedir Mahallesi’nde kreşli kapalı semt pazarı inşaatı başladı, sokaklarda kurulan semt pazarları düzenli ve kente yakışır hale getirildi. Kırcami planlaması son aşamaya getirildi.

35 dönümlük fidan-çiçek üretim seraları yapıldı. 103 park yapılıp, toplam 350 dönüm yeşil alan üretildi. 2 bin 179 çöp konteyneri Belediyemizin kendi ürettiği ve patentini aldığı asansörlü bir sistemle yeraltına alındı. Bütün özel çocuklarımıza açık, eğitim olanaklarının da sunulduğu Engelsiz Kafe’yi hizmete soktu.

Günde 7 bin yaşlımızın kullandığı 3 adet yaşlı evini Muratpaşa’ya kazandırdı. Kentimizin gelir düzeyi en düşük mahallelerinde 460 öğrenci için 3 sosyal kreş yaptı. Yine dar gelirli komşularımız için 2 etüd merkezini gençlerimizin hizmetine sundu. Gençlerimizi üniversiteye hazırlayan MURGEM’i hizmete soktu.

Yaşlı, hasta ve engelli 21 bin komşumuza hizmet veren sosyal hizmet ağı oluşturdu. Her zaman olduğu gibi Ramazan ve Muharrem ayı başta olmak üzere tüm özel ve dini günlerde komşularımızla birlikte oldu. Cemevi, cami gibi tüm ibadethaneleri, okulları temizleyip, bakım ve onarımını düzenli olarak yapıyor.

24 saat Muratpaşalıların her sorununu dinleyip çözüm için çalışan Turunç Masa’yı hizmete açtı. Yaklaşık 5000 Muratpaşalı’ya mesleki eğitim ve hobi kursları düzenledi. Her gün 10 binden fazla komşumuza spor yapma olanağı yarattı.

Belediyemizin hizmetleri ebetteki bu kadar değil. Ancak bir yazılı basın açıklamasının sınırlarını daha da zorlamak istemediğimden sıralamayı burada sonlandırıyorum. Muratpaşa Belediyemiz, ürettiği pek çok hizmetle sadece Antalya’nın değil, Türkiye’nin örnek belediyelerindendir.

Son olarak, AKP İlçe Başkanı Hasan Bozdemir’in Başkanı olduğu AKP Muratpaşa Meclis Grubu’na danışarak da bu bilgileri kolaylıkla öğrenebileceğini bir not olarak iletmek isterim”

yukarı çık
0
Paylaşım