Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP’li Kara: MEB Kararı Öğrenciler Arasında Çatışma Çıkartır

CHP’li Kara: MEB Kararı Öğrenciler Arasında Çatışma Çıkartır

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara MEB Antalya İl Müdürlüğü’nün İmam Hatip okulları kararına sert tepki gösterdi.“Aynı bina içerisinde farklı müfredatlarla eğitim gören öğrencilerin bir araya geldikleri zaman yaşayacakları toplumsal, sosyal ve eğitimsel çatışmanın nasıl önleneceği konusunda Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gerekli çalışmayı yapmadığını görüyoruz” dedi.

Kara, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Kepez, Konyaaltı Finike ve Gazipaşa’daki ilkokul ve ortaokul binaları içerisinde İmam Hatip sınıfları açılmasına yönelik Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazının tehlikeli yanlarını ele alarak dikkat edilmesi gereken yanları belirtti.

Ötekileştirme Tehlikesine Dikkat Çekti

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün verdiği kararın kabul edilmesi ve sürdürülmesi zor bir karar olduğunu vurgulayan CHP’li Kara, İlk ve Ortaokullar içerisine açılacak İmam Hatip sınıflarının öğrencileri ve velileri ötekileştirme tehlikesine dikkat çekti.

Müfredat açısından da farklılık gösterecek eğitim sisteminin, öğrenciler arasındaki rekabeti ötekileştirmeye dönüştüreceğini ifade eden Kara, “Zaten talep ve ya ihtiyaç nedeniyle birçok okul İmam Hatip Ortaokulu ya da Lisesine dönüştürüldü, ancak velilerden bu konuda zorla imza alarak bunu talep gibi göstermek demokratik teamüllere son derece aykırı bir uygulamadır, bir diğer ifade ile bir dayatmadır” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler Arasında Yaşanacak Çatışma Göz Ardı Ediliyor

Böyle bir kararın pedagojik sonuçlarının da olacağının göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Kara açıklamasında,  “Aynı bina içerisinde farklı müfredatlarla eğitim gören öğrencilerin bir araya geldikleri zaman yaşayacakları toplumsal, sosyal ve eğitimsel çatışmanın nasıl önleneceği konusunda Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gerekli çalışmayı yapmadığını görüyoruz” dedi.

Laiklik Vurgusu

15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından eğitimde ve yönetimde laiklik ilkesinin ne kadar önemli olduğunun her kesim tarafından kabul edilmeye başlandığı bir ortamda, böyle bir dayatma ile karşı karşıya kalındığını belirten Kara, İl Milli Eğitim Müdürünün bu kararını gözden geçirmesini istedi.

Laik eğitim sisteminden uzaklaşıldıkça bugünlere zemin hazırlandığını vurgulayan Kara, eğitim sisteminin önceliğinin daha fazla imam hatip açmak yerine, eğitim kurumlarındaki ve özellikle meslek liselerindeki eğitimi daha kaliteli ve verimli hale getirmek ve geleceğe kalifiye iş gücü yetiştirmek olması gerektiğini ifade etti.

yukarı çık
0
Paylaşım