Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP’li Kara’dan ‘Acil’ Çıkışı

CHP’li Kara’dan ‘Acil’ Çıkışı

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Başbakan Binali Yıldırım’ın “Acil Servisler” ile ilgili sözlerine “Sağlıkta dönüşüm programlarının altından evlendirme projesi çıktı” diyerek tepki gösterdi.

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Başbakan Binali Yıldırım’ın dün AKP grup toplantısında söylediği “Vatandaşlar acil servise ne için gidiyorlarmış biliyor musunuz? Kız bakmaya gidiyorlarmış.

Artık hastaneler o kadar şirin hale geldi ki, vatandaşlar oğullarını, kızlarını evlendirmek için acil servislere gidiyorlar, oralara yuvalar kurmak için ziyaretler yapıyorlar.

Acil servisler artık sadece sağlık hizmeti vermiyor, yuva kurmak için de hizmet veriyor. İşte geldiğimiz nokta bu” sözlerine tepki gösterdi.

Sağlık Magazin Malzemesi Yapılmamalı

Başbakanın Acil Servisleri “Kız bulma yeri” gibi tanımlayarak acil servisleri ve sağlık personelleri ile hastaları magazin malzemesi olarak göstermesinin asla kabul edilemeyeceğini söyleyen Kara, “sağlıkta dönüşüm programlarının altından evlendirme projesi çıktı” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte bir hastanenin acil servisini gezmeyi öneren CHP’li vekil, iktidar partisi mensuplarını sağlık sistemi ve sağlıkçıların sorunlarını magazinleştirmek yerine sorunlara çözüm üretmeye davet etti.

Acil Servislerdeki Yoğunluk Katkı Payı Yüzünden

Sağlık personellerine karşı şiddetin en yoğun yaşandığı yerlerden olan Acil Servislerde artan yoğunluğun “kız bulma” sebebi ile değil vatandaşı polikliniklerde katkı payı ödemeye zorlayan dönüşüm projelerinden kaynaklandığını vurgulayan Kara, acil servislere başvuru sayısının 2002 yılından bu yana 10 kat artarak yaklaşık 100 milyon gibi bir rakama ulaştığına dikkat çekti.

Bu Tavrı Halkımızın Takdirine Bırakıyoruz

“Kendileri yandaşlarının özel hastanelerinde VIP hizmeti görmekten, acil servislerin ne halde olduğunu bilemiyorlar.” diyerek hükümeti bulundukları hayal ortamından acilen çıkıp gerçeklerle yüzleşmeye çağırdığı açıklamasında CHP’li Kara ayrıca “Acil servislerde tedavi olmak için saatlerce bekleyen hastalar, yoğun bakımlarda yer bulunamaması gerçeği, insanların hastanelerde nitelikli hizmet alamayacağına dair artan umutsuzlukları, vatandaşın sağlık sisteminden memnuniyetsizliği ve bir türlü önlem almadıkları sağlıkta şiddet sorunu ortada iken, iktidarın bu küçümseyici tavrını umutlarını oy devşirmek için çaldıkları taşeron sağlık emekçilerimizin ve halkımızın takdirine bırakıyoruz.” dedi.

Çöpçatanlık Yapmak Yerine Hastaneleri Açın

Antalya’da ihalesi ve inşaatı bitmesine rağmen hala faaliyete geçirilmeyen Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kepez ve Alanya’daki Devlet Hastanelerini de hatırlatan Kara, sisteme ve halkın ihtiyaçlarına gözleri kapalı olan Hükümetin çöpçatanlık yapmak yerine bu hastaneleri hizmete açmasını istedi.

yukarı çık
0
Paylaşım