Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP’li Budak: ‘Elektrikte Başarısızlığın Faturası Halka Çıkıyor’

CHP’li Budak: ‘Elektrikte Başarısızlığın Faturası Halka Çıkıyor’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak,  Kasım-Aralık aylarında okunmayan elektrik sayaçlarının, Ocak zammından sonra faturalandırılmasını TBMM gündemine taşırken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, zammın Ocak’tan önceki dönemlere yansıtılmadığını savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın Finike’de uzun süre okunmayan elektrik sayaçlarının Ocak zammından sonra okunması ve CLK hakkındaki soruşturmalarla ilgili soru önergesini, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yanıtladı.

Fiyat veya birim bedel değişikliklerinin geçerli olduğu dönemde geçerli kılınmasının esas olduğunu kaydeden Albayrak, “Örneğin Aralık ve Ocak ayının her ikisine denk gelen tüketim dönemlerinde Aralık ayının tüketimi Aralık ayı birim bedelleri ile Ocak ayının tüketimi ise Ocak ayının birim bedelleri ile çarpılmakta ve ortalama birim bedeller oluşmaktadır.

Uzun süreli okuma nedeniyle tüketicilere zamlı fiyatların yansıtılması mümkün değildir” diye konuştu.

CLK’ya İhtar

Kısa ve uzun süreli okumalar nedeniyle şirketler hakkında yapılan şikâyetlerle ilgili denetim süreçlerinin işletildiğini kaydeden Albayrak, CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş. ile ilgili 3 soruşturma yürütüldüğünü belirtti.

Albayrak, “EPDK tarafından üç soruşturma yürütülmekte olup, bir tanesi ihtarla sonuçlandırılmış, iki tanesi ise halen devam etmektedir” dedi.

Faturalar Kontrol Edilmeli

Bakan Albayrak’ın yanıtını değerlendiren Budak, “Elektrik enerjisi alanı sorunlar yumağı halinde. Ne enerjide dışa bağımlılık azaltılabildi ne de üreticiye, sanayiciye, yurttaşa düşük maliyetle elektrik sunulabiliyor.

AKP’nin yanlış adımlarının, yanlış politikalarının tüm faturası halkımıza ödettiriliyor. Dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesinin ardından faturalarla ilgili şikâyetler bitmiyor.

Ya kısa süreli okumalarla, ya uzun süreli okumalarla ya da değişik adlar altında yapılan tahsilatlarla yurttaşlar bunaltılıyor. Tüketicilerin açtığı davalarda da yargı kararları tam uygulanmadığı için halkımız mağdur olmaya devam ediyor.

Finike’de uzun süre sayaçlar okunmuyor, zamdan hemen sonra faturalar gönderiliyor. Zamlı dönemin ayrı değerlendirileceği bildiriliyor. Yurttaşlarımız faturalarını kontrol etmeli, konuyu mutlaka yargıya taşımalıdır” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım