Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP’li Budak: ‘Demokrasiyi Savunmaya Devam Edeceğiz’

CHP’li Budak: ‘Demokrasiyi Savunmaya Devam Edeceğiz’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, “alçak darbe girişimi”nin hedefinin, hukuk ve demokrasi olduğunu vurgulayarak, “TBMM, halkıyla beraber demokrasiyi, hukuku ve laikliği savundu.

CHP olarak güçlü bir parlamenter sistem ve özgürlükçü demokrasi için her türlü çabayı göstermeye hazırız. Bu bizim tarihi sorumluluğumuzdur” dedi.

Budak, sokaklardaki şiddet olaylarının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Demokrasi şiddetle savunulamaz. Şiddet uygulayanlar da darbeciler gibi yakalanıp acilen adalete teslim edilmeli” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak,  Kanal B televizyonunda yaptığı açıklamada, darbe girişimini “alçaklık” olarak niteledi, Türkiye’nin büyük bir kararlılık ortaya koyarak, demokrasiye sahip çıktığını kaydetti.

Budak, “TBMM’de savaşın korkunç yüzünü gördük. Alçakça bir saldırı ile halkın iradesi vuruldu. Ama TBMM, halkıyla beraber demokrasiyi, hukuku, laikliği ve Cumhuriyeti savundu. Halkın seçtiği tüm partilerden milletvekilleri, halkın kendilerine verdiği demokrasiyi, Cumhuriyeti koruma görevini yerine getirdi.

Bu tablo parlamenter sistemin, demokrasi ve Cumhuriyetin korunması noktasındaki rolünü de ortaya koydu. Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı. Savaş ortamında kanla, gözyaşıyla kuruldu.

Kimseye de kolay kolay bırakmayız. Bu alçakça darbe girişimini lanetliyor, şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Ders Çıkarılmalı

Darbe girişiminin önceden haber alınamaması, önlenememesini eleştiren Budak, “Ülkeyi 14 yıldır yöneten bir iktidar var. Bu gözü dönmüş alçakların, ülkenin en önemli kurumuna bu kadar yaygın şekilde sızması nasıl önlenememiş? Bu hainlerin yaptıkları planlardan ülkeyi yönetenlerin haberi nasıl olmamış?

Böylesine büyük bir zafiyet nasıl verilmiş? Tüm bunlar olurken MİT neredeydi? Kumpas davalarla TSK’nın istihbarat olanakları sınırlandırılmasının bu tablodaki payı nedir? Bunların çok iyi analiz edilmesi ve çıkarılması gereken dersler var” diye konuştu.

TSK Hedef Tahtasına Konmamalı

Sürecin TSK’nın yıpratılması, demokrasi ve hukuktan uzaklaşılmasına yol açmaması gerektiğini de vurgulayan Budak, şunları söyledi:

“Türkiye bir yangın coğrafyasında. Bu tablonun ordumuzun zayıflatılmasına yol açmasına asla izin verilmemeli. Böyle bir durum, çok daha ağır faturalar çıkarır.

Siyaset kurumu ve devlet organları, halkın kutuplaştırılmasına, kışkırtılmasına, çatışma potansiyelinin tahrik edilmesine, Türk Silahlı Kuvvetlerinin düşman gibi gösterilmesine dönük her türlü girişim ve ortamı ortadan kaldırmakla sorumludur.

Ayrıca bu darbe girişimi siyasi faydalanma alanı olarak da görülmemelidir. Demokrasiye, hukuka, adalete sahip çıkılırsa, Türkiye için bir şans olur, Türkiye itibar kazanır. Bu süreci kim siyasi hedefleri için kullanmaya kalkarsa, Türkiye’ye en büyük zararı verecektir. Türkiye’nin geleceği tam demokrasidedir.

Biz CHP olarak güçlü bir parlamenter sistem ve özgürlükçü demokrasi için her türlü çabayı göstermeye hazırız. Bu bizim tarihsel sorumluluğumuzdur.”

Sokaklarda Sağduyu

Demokrasinin derinleşmesi için tüm kurum ve kurallarıyla işletilmesi gerektiğini vurgulayan Budak, “Demokrasi, hukuk, laiklik ve Cumhuriyet her zaman savunulması, korunması gereken değerler. Şiddet gösterileri ile demokrasi korunmaz.

O nedenle sokağa çıkma çağrıları, şiddet sahnelerine yol açıyorsa, orada da güvenlik sorunu ortaya çıkar ve çıkmaktadır. Yeni provokasyonlara zemin hazırlanmamalı. Ölçüsüz hareketler, aşırı gösteriler halkın vicdanını yaralıyor.

Sokaklarda şiddet uygulayanlar da darbeciler gibi yakalanıp acilen adalete teslim edilmeli. Hukuki süreç onlar için de yürütülmeli. Şiddet dili bir yana bırakılmalı ve sağduyu hakim kılınmalıdır. Bu süreci birlik ve bütünlüğümüzü koruyarak sağlıklı şekilde atlatabiliriz” şeklinde konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım